притисни ентер »

Револуцијата продолжува: Моден викенд Скопје ја спојува одржливоста со стилот во својата 28-ма сезона
Револуцијата продолжува: Моден викенд Скопје ја спојува одржливоста со стилот во својата 28-ма сезона

Револуцијата продолжува: Моден викенд Скопје ја спојува одржливоста со стилот во својата 28-ма сезона

Претпоследниот ден на 28-то издание на Моден викенд Скопје, стоеше на раскрсницата на традицијата и иновациите, како одраз на еволуирачката природа на модната индустрија. Па така, денот обедини различна низа на млади визионери, сите селектирани со заедничка цел да ги поместат границите на она што модата може да го претстави во денешното општество.

Невистински соништа за крај на Моден викенд Скопје

Невистински соништа за крај на Моден викенд Скопје

Со голем спектакл со Bridal Fashion Night во неделата, на 31 март во трговскиот центар „Ист Гејт“ во Скопје заврши 28. издание на Моден викенд Скопје. Детска ревија со колекцијата „Нежности” на Minie’s by sisters на дизајнерките Тијана и Тамара ја отвори вечерта. Нивните етерични фустани од тул и прецизно координирани додатоци беа доказ дека сонот

28. издание на Моден викенд Скопје спој на одржливоста и стилот

28. издание на Моден викенд Скопје спој на одржливоста и стилот

Пролетното издание на Моден викенд Скопје кое заврши во неделата во трговскиот центар „Ист Гејт“, 28. по ред беше спој на одржливоста и стилот. Со голем фокус на одржливоста, културната длабочина и постојано менувачката динамика на дизајнот, Моден викенд Скопје оваа сезона е повеќе од само приказ на облека – тоа е жив разговор за иднината на модата,

Моден викенд Скопје 28-ма сезона: спојување на одржливоста со стилот

Моден викенд Скопје 28-ма сезона: спојување на одржливоста со стилот

Претпоследниот ден на 28-то издание на Моден викенд Скопје е на крстосницата на традицијата и иновациите, како одраз на еволуција на модната индустрија. Денот обедини различна низа на дела на млади визионери, сите селектирани со заедничка цел: да ги поместат границите на она што модата денес може да го претстави. Со голем фокус на одржливоста, културна

Невестински соништа и дизајнерски визии - блескавиот крај на Моден Викенд Скопје

Невестински соништа и дизајнерски визии - блескавиот крај на Моден Викенд Скопје

Последниот ден на 28-то издание на Моден викенд Скопје, кој се одржа вчера, беше голем спектакл со Bridal Fashion Night. Детска ревија со колекцијата “Нежности” на Minie's by sisters ја отвори вечерта. Дизајнерките Татјана и Тамара со својата вродена креативност не вратија во суштината на детството. Пистата беше магично царство каде разиграните соништа

Невестински соништа и дизајнерски визии - блескавиот крај на Моден Викенд Скопје

Невестински соништа и дизајнерски визии - блескавиот крај на Моден Викенд Скопје

Последниот ден на 28-то издание на Моден викенд Скопје, кој се одржа вчера, беше голем спектакл со Bridal Fashion Night. Детска ревија со колекцијата “Нежности” на Minie's by sisters ја отвори вечерта. Дизајнерките Татјана и Тамара со својата вродена креативност не вратија во суштината на детството. Пистата беше магично царство каде разиграните соништа

Невестински соништа и дизајнерски визии- блескав крај на 28. Моден викенд Скопје

Невестински соништа и дизајнерски визии- блескав крај на 28. Моден викенд Скопје

Последниот ден на 28-то издание на Моден викенд Скопје, кој се одржа синоќа, беше голем спектакл со Bridal Fashion Night. Детска ревија со колекцијата “Нежности” на Minie’s by sisters ја отвори вечерта. Дизајнерките Татјана и Тамара со својата вродена креативност не вратија во суштината на детството. Пистата беше магично царство каде разиграните соништа

Револуцијата продолжува: Моден викенд Скопје ја спојува одржливоста со стилот во својата 28-ма сезона

Револуцијата продолжува: Моден викенд Скопје ја спојува одржливоста со стилот во својата 28-ма сезона

Претпоследниот ден на 28-то издание на Моден викенд Скопје одржан завчера, стоеше на раскрсницата на традицијата и иновациите, како одраз на еволуирачката природа на модната индустрија. Па така, денот обедини различна низа на млади визионери, сите селектирани со заедничка цел да ги поместат границите на она што модата може да го претстави во денешното

Револуцијата продолжува: Моден викенд Скопје ја спојува одржливоста со стилот во својата 28-ма сезона

Револуцијата продолжува: Моден викенд Скопје ја спојува одржливоста со стилот во својата 28-ма сезона

Претпоследниот ден на 28-то издание на Моден викенд Скопје одржан вчера, стоеше на раскрсницата на традицијата и иновациите, како одраз на еволуирачката природа на модната индустрија. Па така, денот обедини различна низа на млади визионери, сите селектирани со заедничка цел да ги поместат границите на она што модата може да го претстави во денешното

Моден Викенд Скопје 28 - во знак на одржливоста и реосмислување на модата

Моден Викенд Скопје 28 - во знак на одржливоста и реосмислување на модата

Во просторите на East Gate Mall на 15 март стартуваше 28-то издание на Моден Викенд Скопје, со вечер посветена на италијанскиот дизајн. Истовремено се отвори и поп-ап локацијата Ready, Steady, Shop! посветена на "бавната мода" и простор каде што неколку македонски модни брендови изложија свои креативни решенија. На 28-ми март настанот продолжи со осмислена