притисни ентер »

Јосип Броз Тито - 41 година од смртта на доживотниот претседател на СФРЈ
Јосип Броз Тито - 41 година од смртта на доживотниот претседател на СФРЈ

Јосип Броз Тито - 41 година од смртта на доживотниот претседател на СФРЈ

„Умре другарот Тито. Тоа вечерва им го соопштија Централниот комитет на Сојузот на комунистите на Југославија и Претседателството на Социјалистичка Федеративна Република Југославија на работничката класа, работните луѓе и граѓаните, народите и народностите на Социјалистичка Федеративна Република Југославија“, гласеше веста што одекна низ целиот свет

Тито не беше погребан во Куќата на цвеќето на 8 мај! ШПИОНОТ НА ЈОСИП БРОЗ ЈА ОТКРИВА НАЈГОЛЕМАТА ТАЈНА НА ЈУГОСЛАВИЈА ПО ДУРИ 40 ГОДИНИ

Тито не беше погребан во Куќата на цвеќето на 8 мај! ШПИОНОТ НА ЈОСИП БРОЗ ЈА ОТКРИВА НАЈГОЛЕМАТА ТАЈНА НА ЈУГОСЛАВИЈА ПО ДУРИ 40 ГОДИНИ

Уште во 1980 година, меѓу сериозните луѓе започнаа да кружат информации дека доживотниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито кој почина на 4 мај 1980 година во Љубљана не бил погребан на 8 мај, туку следното утро, на непозната локација. Никој не знае каде, открива поранешен агент на Маршалот Ова за српски Курир го откри Драгиша Ивеља, писател и еден

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година, доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија, Јосип Броз Тито, почина во Љубљана. Јосип Броз Тито почина на 4 мај 1980 година, во 15.05 часот, во Клиничкиот центар во Љубљана, три дена пред неговиот 88-ми роденден. Тито беше примен во болница во јануари поради проблеми со циркулацијата,

Четириесет и една година од смртта на Јосип Броз Тито

Четириесет и една година од смртта на Јосип Броз Тито

На денешен ден пред 41 година почина доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија – Јосип Броз Тито (1892-1980). Тито беше водач во борбата против окупаторот од 1941 до 1945 година. Беше долгогодишен лидер на Комунистичката партија на Југославија и командант на нејзините оружени сили од крајот на Втората светска војна

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година, доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија, Јосип Броз Тито, почина во Љубљана. Јосип Броз Тито почина на 4 мај 1980 година, во 15:05 часот, во Клиничкиот центар во Љубљана, три дена пред неговиот 88. роденден. Тито беше примен во болница во јануари поради проблеми со циркулацијата, а

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година, доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија, Јосип Броз Тито, почина во Љубљана. Јосип Броз Тито почина на 4 мај 1980 година, во 15.05 часот, во Клиничкиот центар во Љубљана, три дена пред неговиот 88-ми роденден. Тито беше примен во болница во јануари поради проблеми со циркулацијата,

Умре другарот Тито – Неговиот погреб погледан и од слетувањето на Месечината

Умре другарот Тито – Неговиот погреб погледан и од слетувањето на Месечината

– Умре другарот Тито, со овие едноставни зборови на водителот на Југословенската телевизија, на денешен ден пред 41 година заврши еден голем историски период на Балканот, а започна вовед на пропаст на Југославија и секоја од државите наследи поединечно. Со години луѓето точно во 15:05 стоеа мирно, додеа сирените свиреле, за да се сетат на моментот

Четириесет и една година од смртта на Јосип Броз Тито

Четириесет и една година од смртта на Јосип Броз Тито

На денешен ден пред 41 година почина доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија – Јосип Броз Тито (1892-1980). Тито беше водач во борбата против окупаторот од 1941 до 1945 година. Беше долгогодишен лидер на Комунистичката партија на Југославија и командант на нејзините оружени сили од крајот на Втората светска војна

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година почина Тито

На денешен ден пред 41 година, доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија, Јосип Броз Тито, почина во Љубљана. Јосип Броз Тито почина на 4 мај 1980 година, во 15.05 часот, во Клиничкиот центар во Љубљана, три дена пред неговиот 88-ми роденден. Тито беше примен во болница во јануари поради проблеми со циркулацијата,

Четириесет и една година од смртта на Јосип Броз Тито

Четириесет и една година од смртта на Јосип Броз Тито

На денешен ден пред 41 година почина доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија – Јосип Броз Тито (1892-1980). Тито беше водач во борбата против окупаторот од 1941 до 1945 година. Беше долгогодишен лидер на Комунистичката партија на Југославија и командант на нејзините оружени сили од крајот на Втората светска војна