притисни ентер »

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано
Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, изјави дека Приштина верува во улогата на САД кога станува збор за продолжување на дијалогот со Белград и дека се разочарани од Брисел поради неможноста за визната либерализација. Тој изрази надеж дека ЕУ целосно ќе го поддржи процесот на дијалогoт. „Се надевам дека Брисел ќе биде целосно посветен на динамичниот

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, изјави дека Приштина верува во улогата на САД кога станува збор за продолжување на дијалогот со Белград и дека се разочарани од Брисел поради неможноста за визната либерализација. Тој изрази надеж дека ЕУ целосно ќе го поддржи процесот на дијалогoт. „Се надевам дека Брисел ќе биде целосно посветен на динамичниот

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, изјави дека Приштина верува во улогата на САД кога станува збор за продолжување на дијалогот со Белград и дека се разочарани од Брисел поради неможноста за визната либерализација. Тој изрази надеж дека ЕУ целосно ќе го поддржи процесот на дијалогoт. „Се надевам дека Брисел ќе биде целосно посветен на динамичниот

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Тачи: Косово им верува на САД, од Брисел е разочарано

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, изјави дека Приштина верува во улогата на САД кога станува збор за продолжување на дијалогот со Белград и дека се разочарани од Брисел поради неможноста за визната либерализација. Тој изрази надеж дека ЕУ целосно ќе го поддржи процесот на дијалогoт. „Се надевам дека Брисел ќе биде целосно посветен на динамичниот

Тачи: Косово им верува на САД, разочарано е од Брисел

Тачи: Косово им верува на САД, разочарано е од Брисел

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, изјави дека Приштина верува во улогата на САД кога станува збор за продолжување на дијалогот со Белград и дека се разочарани од Брисел поради неможноста за визната либерализација. Тој изрази надеж дека ЕУ целосно ќе го поддржи процесот на дијалогoт. „Се надевам дека Брисел ќе биде целосно посветен на динамичниот

Тачи: Косово им верува на САД, разочарано е од Брисел

Тачи: Косово им верува на САД, разочарано е од Брисел

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, изјави дека Приштина верува во улогата на САД кога станува збор за продолжување на дијалогот со Белград и дека се разочарани од Брисел поради неможноста за визната либерализација. Тој изрази надеж дека ЕУ целосно ќе го поддржи процесот на дијалогoт. „Се надевам дека Брисел ќе биде целосно посветен на динамичниот

Курти бара од Тачи да имаат усогласен став во разговорите со Србија

Курти бара од Тачи да имаат усогласен став во разговорите со Србија

Неодамна избраниот премиер на Косово, Албин Курти, изјави дека треба да разговара со претседателот Хашим Тачи околу дијалогот со Србија. -Треба да имаме состанок, затоа што не можеме да си дозволиме државата Косово, која е константно нападната, да има неусогласени гласови, рече Курти во емисијата „Рубикон“ на КТВ. -Бидејќи досега не сме се сретнале,

Курти кон Тачи: Ова веќе вака не може, потребен ни е единствен глас

Курти кон Тачи: Ова веќе вака не може, потребен ни е единствен глас

Премиерот на Косово, Албин Курти, синоќа изјави дека треба да разговара за дијалогот со Србија со косовскиот претседател Хашим Тачи. „Треба да има состанок каде што ќе ги поставиме овие работи, затоа што не можеме да дозволиме државата Косово, која е константно нападната, да има неусогласени гласови“, рече Курти во емисијата „Рубикон“ на КТВ. “Бидејќи

Курти: Тачи, вака веќе не може…

Курти: Тачи, вака веќе не може…

Премиерот на Косово, Албин Курти, синоќа изјави дека треба да разговара за дијалогот со Србија со косовскиот претседател Хашим Тачи. „Треба да има состанок каде што ќе ги поставиме овие работи, затоа што не можеме да дозволиме државата Косово, која е константно нападната, да има неусогласени гласови“, рече Курти во емисијата „Рубикон“ на КТВ. “Бидејќи

Хазири: Вучиќ ќе се сретне со Курти следниот месец

Хазири: Вучиќ ќе се сретне со Курти следниот месец

Потпретседателот на Демократскиот сојуз на Косово, Љутфи Хазири изјави дека косовскиот премиер Албин Курти првите разговори со српскиот претседател Александар Вучиќ ќе ги води следниот месец во Берлин и Брисел. Според Хазири, состаноците се подготовка за Самитот во Загреб. – Треба да видиме дали Косово и Србија ќе се подготват за Самитот во Загреб