притисни ентер »

Продажбата на електрични изведби во сегментот на мали SUV возила стагнира поради намалените субвенции во дел од европските држави
Продажбата на електрични изведби во сегментот на мали SUV возила стагнира поради намалените субвенции во дел од европските држави

Продажбата на електрични изведби во сегментот на мали SUV возила стагнира поради намалените субвенции во дел од европските држави

Германија, која е најголем пазар во Европа според продажбите на електрични возила, заедно со некои од нордиските земји годинава ги намалија или укинаа субвенциите за купување на електрични возила. Jeep во последните месеци бележи значителен пораст во продажбите на електричните изведби на малиот SUV Avenger. Ова е особено значаен податок со оглед на