притисни ентер »

Путин го губи единствениот сојузник? Москва сака да управува со оваа европска држава, но не очекувала ваков одговор
Путин го губи единствениот сојузник? Москва сака да управува со оваа европска држава, но не очекувала ваков одговор

Путин го губи единствениот сојузник? Москва сака да управува со оваа европска држава, но не очекувала ваков одговор

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, се повеќе се врти против својот руски колега Владимир Путин, откако Кремљ покажал јасна намера да ја засили контролата над соседот. Иако Русија е многу помоќна од Белорусија, Лукашенко се покажал како тврд орев, сепак тој владее со Белорусија уште од 1994-та година, и тоа со цврста рака. Трансформација

Белорусија го укина лимитот за американски дипломати

Белорусија го укина лимитот за американски дипломати

Белорусија го укина долгогодишниот дозволен лимит за бројот на американски дипломати во земјата, објави американскиот магазин Форин полиси. До овој чекор доаѓа по неколкумесечниот засилен ангажман на администрацијата на американскиот претседател Доналд Трамп во Белорусија и се смета за дипломатски напредок во земјата, во време кога односите меѓу Минск

Лукашенко со закана до Русија

Лукашенко со закана до Русија

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би можело да доведе до загуба на еден

Лукашенко и се заканува на Русија

Лукашенко и се заканува на Русија

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би можело да доведе до загуба на еден

Лукашенко и се заканува на Русија

Лукашенко и се заканува на Русија

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би можело да доведе до загуба на еден

Лукашенко и се заканува на Русија

Лукашенко и се заканува на Русија

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би можело да доведе до загуба на еден

Лукашенко ѝ се заканува на Русија

Лукашенко ѝ се заканува на Русија

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би можело да доведе до загуба на еден

Лукашенко и се заканува на Русија

Лукашенко и се заканува на Русија

Лукашенко и се заканува на Русија Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би

Лукашенко и се заканува на Русија

Лукашенко и се заканува на Русија

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би можело да доведе до загуба на еден

Лукашенко и се заканува на Русија поради цената на нафтата

Лукашенко и се заканува на Русија поради цената на нафтата

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко ја предупреди Москва дека би можела да загуби сојузник ако не понуди компензација за зголемувањето на цената на руската нафтата. Спорот за нафтата помеѓу Москва и Минск ги наруши блиските односи помеѓу двете соседни држави сојузници. – Руското одбивање за надомест би можело да доведе до загуба на