притисни ентер »

Оваа опасна болест зема замав кај младите – внимавајте симптомите не се ни забележуваат
Оваа опасна болест зема замав кај младите – внимавајте симптомите не се ни забележуваат

Оваа опасна болест зема замав кај младите – внимавајте симптомите не се ни забележуваат

Мултиплекс склерозата е болест која за жал се повеќе ги напаѓа младите, прогресивна е и доведува и до голема функционална онеспособеност на цело тело. Се јавува кај млади лица на возраст од 20 до 40 години, но во последно време и од 10 години нагоре. Најважно е да се познае на време, бидејќи доаѓа ненадејно и веднаш се засилува. Симптомите се омалаксаност,