притисни ентер »

„Зрак по мракот“, краток документарен филм за храброста да се затвори кругот на насилството
„Зрак по мракот“, краток документарен филм за храброста да се затвори кругот на насилството

„Зрак по мракот“, краток документарен филм за храброста да се затвори кругот на насилството

Краткиот документарен филм „Зрак по мракот“ во продукција на Види Вака е третиот од серијата од шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од Ковид-19. Главните протагонисти во филмот се две жени жртви на семејно насилство, кои зборуваат за претрпеното физичко и психичко насилство,

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

Краткиот документарен филм „Зрак по мракот“ во продукција на „Види Вака“ е третиот од серијата шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од КОВИД-19. Автор на „Зрак по мракот“ е новинарката Христина Ѓорѓиевска, а директор на фотографијата е Крсте Шупев. Продуценти се Мите Кузевски

Жртвите на семејно насилство тешко се охрабруваат да пријават

Жртвите на семејно насилство тешко се охрабруваат да пријават

И понатаму, жртвите според анализите од оние кои побарале помош се жени, а индиректно страдаат и нивните деца кои се сведоци на таквите настани дома, велат од Здружението на млади правници. Уште поголем притисок за нив биле деновите во карантин заедно со насилниците. -Тука се поставува прашањето: Ако излезам ќе бидам во шелтер центар, кога ќе излезам

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

Краткиот документарен филм „Зрак по мракот“ во продукција на „Види Вака“ е третиот од серијата шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од КОВИД-19. Автор на „Зрак по мракот“ е новинарката Христина Ѓорѓиевска, а директор на фотографијата е Крсте Шупев. Продуценти се Мите Кузевски

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

Краткиот документарен филм „Зрак по мракот“ во продукција на „Види Вака“ е третиот од серијата шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од КОВИД-19. Автор на „Зрак по мракот“ е новинарката Христина Ѓорѓиевска, а директор на фотографијата е Крсте Шупев. Продуценти се Мите Кузевски

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

Краткиот документарен филм „Зрак по мракот“ во продукција на „Види Вака“ е третиот од серијата шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од КОВИД-19. Автор на „Зрак по мракот“ е новинарката Христина Ѓорѓиевска, а директор на фотографијата е Крсте Шупев. Продуценти се Мите Кузевски

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

Краткиот документарен филм „Зрак по мракот“ во продукција на „Види Вака“ е третиот од серијата шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од КОВИД-19.

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

„Зрак по мракот“ – филм за храброста да се затвори кругот на насилството

– Краткиот документарен филм „Зрак по мракот“ во продукција на „Види Вака“ е третиот од серијата шест мултимедијални приказни за граѓани кои се соочуваат со некакви предизвици во време на пандемијата предизвикана од КОВИД-19. Автор на „Зрак по мракот“ е новинарката Христина Ѓорѓиевска, а директор на фотографијата е Крсте Шупев. Продуценти се Мите Кузевски