притисни ентер »

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех
Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

„Северна Македонија се подготвува за позитивно сценарио во однос на одржувањето на заедничката Меѓувладина конференција со Европската унија, се прават напори и се преземаат дипломатски активности во таа насока“, порача денеска вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој не ја исклучува можноста во декември да не почне Меѓувладината

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања (СЕП), порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите ќе се гордееме

Ако македонскиот јазик е причина да не се одржи Меѓувладината конференција со ЕУ, јас сум ок со тоа, рече Димитров

Ако македонскиот јазик е причина да не се одржи Меѓувладината конференција со ЕУ, јас сум ок со тоа, рече Димитров

Логично е да очекуваме да следува Меѓувладина конференција, но ќе биде поразително ако идентитетските прашања станат проблем, рече вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо од Владата за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања, кажа дека во наредниот период

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања (СЕП), порача дека како вршител на функцијата ќе даде се' од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите ќе се гордееме

Димитров разочаран: Ќе ги почитуваме соседите но бараме и тие да не почитуваат нас

Димитров разочаран: Ќе ги почитуваме соседите но бараме и тие да не почитуваат нас

Вицепремиерот Никола Димитров вели дека ќе ги почитуваат соседите но бараат и тие да не почитуваат нас. “Апсолутно во овој момент не може да се исклучи дека нема да има меѓувладина конференција во декември. Меѓутоа, ако причината за тоа е македонскиот јазик, јас нема да имам проблем со тоа”.

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите ќе се гордееме

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања (СЕП), порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Северна Македонија се подготвува за позитивно сценарио во однос на одржувањето на заедничката Меѓувладина конференција со Европската унија, се прават напори и се преземаат дипломатски активности во таа насока, порача денеска вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој не ја исклучува можноста во декември да не почне Меѓувладината