притисни ентер »

Што е персонализирана медицина и дали е тоа новиот начин на лечење
Што е персонализирана медицина и дали е тоа новиот начин на лечење

Што е персонализирана медицина и дали е тоа новиот начин на лечење

Персонализираната медицина, или како што уште се нарекува индивидуална терапија, претставува еден од најголемите достигнувања во областа на медицинската наука. Индивидуалниот пристап во дијагнозата и третманот на болеста, значително ја зголемува ефикасноста на здравствената заштита. Медицината во најновиот пристап за лечење на одредени болести, веќе

Што е персонализирана медицина и дали е тоа новиот начин на лечење

Што е персонализирана медицина и дали е тоа новиот начин на лечење

Персонализираната медицина, или како што уште се нарекува индивидуална терапија, претставува еден од најголемите достигнувања во областа на медицинската наука. Индивидуалниот пристап во дијагнозата и третманот на болеста, значително ја зголемува ефикасноста на здравствената заштита. Медицината во најновиот пристап за лечење на одредени болести, веќе