притисни ентер »

Интервју: -Васил Гарванлиев: „Најголем предизвик е да споделам искрена емотивна приказна!“
Интервју: -Васил Гарванлиев: „Најголем предизвик е да споделам искрена емотивна приказна!“

Интервју: -Васил Гарванлиев: „Најголем предизвик е да споделам искрена емотивна приказна!“

Македонскиот извонреден пејач ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ која ќе се одржи на 20 септември Македонскиот исклучителен баритон Васил Гарванлиев , кој кариерата успешно ја гради на меѓународните сцени (Чикаго, Милано, Торонто, Лондон) во сферата на класичната музика, но и во водите на поп-музиката, ќе настапи во улогата на

Нова димензија на сценско музичко доживување во Скопје: На 20. септември 2019 ќе се одржи уникатна барокната претстава „Dido and Aeneas“

Нова димензија на сценско музичко доживување во Скопје: На 20. септември 2019 ќе се одржи уникатна барокната претстава „Dido and Aeneas“

ИЗВОР Скопје24 | септември 11, 2019 Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој. Поради тоа ЗГУРМК „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до сега не се изведени во државата во професионален состав. На 20. септември

Нова димензија на сценско музичко доживување: Барокна претстава во Скопје

Нова димензија на сценско музичко доживување: Барокна претстава во Скопје

Share Tweet Share Share Email Comments Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој. Поради тоа ЗГУРМК „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до сега не се изведени во државата во професионален состав.На 20.

На 20. септември ќе се одржи уникатна барокната претстава „Dido and Aeneas“ (Дидо и Енеј)

На 20. септември ќе се одржи уникатна барокната претстава „Dido and Aeneas“ (Дидо и Енеј)

Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој. Поради тоа ЗГУРМК „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до сега не се изведени во државата во професионален состав. На 20. септември 2019 ќе се одржи уникатна барокната

Васил Гарванлиев ќе настапи во барокната опера „Дидо и Енеј“

Васил Гарванлиев ќе настапи во барокната опера „Дидо и Енеј“

Македонскиот исклучителен баритон Васил Гарванлиев, кој кариерата успешно ја гради на меѓународните сцени (Чикаго, Милано, Торонто, Лондон) во сферата на класичната музика, но и во водите на поп-музиката, ќе настапи во улогата на Енеј на премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ која ќе се случи во Камерната сала на Филхармонија на 20 септември во

Баритонот Гарванлиев и канадската сопранистка Криста де Силва во операта „Дидо и Енеј“

Баритонот Гарванлиев и канадската сопранистка Криста де Силва во операта „Дидо и Енеј“

Македонскиот баритон со меѓународна кариера Васил Гарванлиев на 20 септември ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ заедно со канадската сопранистка Криста де Силва. „Дидо и Енеј“ е најпознатата опера на англискиот композитор Хенри Персл, а ќе биде изведена во Камерната сала на Филхармонијата од 20 часот. Како што соопшти Филхармонијата,

Баритонот Гарванлиев и канадската сопранистка Криста де Силва во операта „Дидо и Енеј“

Баритонот Гарванлиев и канадската сопранистка Криста де Силва во операта „Дидо и Енеј“

Македонскиот баритон со меѓународна кариера Васил Гарванлиев на 20 септември ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ заедно со канадската сопранистка Криста де Силва. „Дидо и Енеј“ е најпознатата опера на англискиот композитор Хенри Персл, а ќе биде изведена во Камерната сала на Филхармонијата од 20 часот. Како што соопшти Филхармонијата,

Васил Гарванлиев: Најголем предизвик е да споделам искрена емотивна приказна

Васил Гарванлиев: Најголем предизвик е да споделам искрена емотивна приказна

Македонскиот извонреден пејач ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј" која ќе се одржи на 20 септември. Македонскиот извонреден пејач ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј" која ќе се одржи на 20 септември. Mакедонскиот исклучителен баритон Васил Гарванлиев , кој кариерата успешно ја гради на меѓународните сцени

Гарванлиев кој се прослави со „Марионка“ ќе настапи во операта „Дидо и Енеј“ во Филхармонија

Гарванлиев кој се прослави со „Марионка“ ќе настапи во операта „Дидо и Енеј“ во Филхармонија

Македонскиот исклучителен баритон Васил Гарванлиев, кој кариерата успешно ја гради на меѓународните сцени (Чикаго, Милано, Торонто, Лондон) во сферата на класичната музика, но и во водите на поп-музиката, ќе настапи во улогата на Енеј на премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ која ќе се случи во Камерната сала на Филхармонија на 20 септември во

Баритонот Васил Гарванлиев и канадската сопранистка Криста де Силва во операта „Дидо и Енеј“

Баритонот Васил Гарванлиев и канадската сопранистка Криста де Силва во операта „Дидо и Енеј“

Македонскиот баритон со меѓународна кариера Васил Гарванлиев на 20 септември ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ заедно со канадската сопранистка Криста де Силва. „Дидо и Енеј“ е најпознатата опера на англискиот композитор Хенри Персл, а ќе биде изведена во Камерната сала на Филхармонијата од 20 часот. Како што соопшти Филхармонијата,