притисни ентер »

Впечатливи „Фрагменти” на скулпторот Башески во Прилеп
Впечатливи „Фрагменти” на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливи „Фрагменти” на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливата изложба „Фрагменти” на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков” во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон, текстил. Според Викторија Димеска, историчар на уметност, која ја отвори изложбата, делата

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон, текстил. Според Викторија Димеска, историчар на уметност, која ја отвори изложбата, делата

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Прилеп, 9 ноември 2019 (МИА) – Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон, текстил. Според Викторија Димеска, историчар на уметност, која

Во Прилеп отворена изложбата „Фрагменти“ од Жарко Башески

Во Прилеп отворена изложбата „Фрагменти“ од Жарко Башески

Изложбата „Фрагменти“ од македонскиот скулптор Жарко Башески, прилепски уметник кој живее и работи во Скопје, беше отворена синоќа во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Изложбата предизвика голем интерес. Ликовната галерија беше преполна со посетители кои сакаа да ги видат скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон,

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон, текстил.

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон, текстил. Според Викторија Димеска, историчар на уметност, која ја отвори изложбата, делата

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливи „Фрагменти“ на скулпторот Башески во Прилеп

Впечатливата изложба „Фрагменти“ на македонскиот скулптор Жарко Башески синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Публиката беше љубопитна да ги види скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон, текстил. Според Викторија Димеска, историчар на уметност, која ја отвори изложбата, делата

Уникатната изложба “Фрагменти” на скулпторот Жарко Башески синоќа отворена во Прилеп

Уникатната изложба “Фрагменти” на скулпторот Жарко Башески синоќа отворена во Прилеп

Синоќа ( 8.11.2019) во ликовната галерија беше отворена изложбата „Фрагменти“ од македонскиот скулптор Жарко Башески, нашиот сограѓанин кој живее и работи во Скопје. Изложбата предизвика голем интерес, па ликовната галерија беше преполна со посетители кои сакаа да ги видат скулптурите на Башески, изработени од полиестер, силикон, текстил. Изложбата

Изложба „Фрагменти“ од Жарко Башески во Прилеп

Изложба „Фрагменти“ од Жарко Башески во Прилеп

Во ликовната галерија од НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, вечерва од 19.30 часот ќе биде отворена изложбата „Фрагменти“ од македонскиот скулптор Жарко Башески, кој по подолга пауза со поставка се враќа во родниот град. Ирма Башеска Ристовска вели дека преку ова изложување, публиката ќе има можност да погледне неколку различни „фрагменти“ од творечкиот