притисни ентер »

Собранието изгласа измени на Изборниот законик, Дебар, Маврово-Ростуше и Крушево од Шестата одат во Петтата изборна единица
Собранието изгласа измени на Изборниот законик, Дебар, Маврово-Ростуше и Крушево од Шестата одат во Петтата изборна единица

Собранието изгласа измени на Изборниот законик, Дебар, Маврово-Ростуше и Крушево од Шестата одат во Петтата изборна единица

Со 75 гласа „за“, Собранието утринава ги изгласа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. Според измените на Изборниот законик, Општините Дебар, Маврово-Ростуше и Крушево место во Шестата ќе бидат во Петтата изборна единица. Измените се на предлог на пратеници

Поминаа измените на Изборниот законик, Дебар и Маврово – Росуше се селат од „шестката“ во Петтата изборна единица

Поминаа измените на Изборниот законик, Дебар и Маврово – Росуше се селат од „шестката“ во Петтата изборна единица

Пратениците утринава со 75 гласа „за“ го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. Во последен момент во измените на Изборниот законик влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, на барање на ДУИ. Со измените општините

Измени: Општините Маврово Ростуше и Дебар се префрлаат во петта изборна единица

Измени: Општините Маврово Ростуше и Дебар се префрлаат во петта изборна единица

Ќе се прекројуваат границите на две изборни единици. Собранието ги усвои измените и дополнувањата на Изборниот законик, кои меѓу другото предвидуваат гласачките места во општините Дебар и Маврово-Ростуше да се префрлат од шестата во петтата изборна единица. Ваквите измени доаѓаат на барање на пратениците од ДУИ. Општина Маврово и Ростуше има 39 избирачки

Собранието ги изгласа и измените во Изборниот законик

Собранието ги изгласа и измените во Изборниот законик

На барање на ДУИ, во последен момент во измените на законикот влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, па така Дебар и Маврово-Ростуше од Шестата се селав во Петтата изборна единица. Пратениците во Собранието утринава го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог-законот за неевидентирани

Во пocледен момент ќе се менуваат гpаниците на две изборни единици

Во пocледен момент ќе се менуваат гpаниците на две изборни единици

Пратениците во Собранието утринава го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог-законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. На барање на ДУИ, во последен момент во измените на законикот влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, па така Дебар и Маврово-Ростуше

Собранието ги изгласа и измените во Изборниот законик

Собранието ги изгласа и измените во Изборниот законик

Пратениците во Собранието утринава го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог-законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. На барање на ДУИ, во последен момент во измените на законикот влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, па така Дебар и Маврово-Ростуше

Дебар и Маврово – Росуше се селат во петтата изборна единица

Дебар и Маврово – Росуше се селат во петтата изборна единица

Пратениците утринава го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик. Во последен момент во измените на Изборниот законик влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, на барање на ДУИ. Со измените општините Дебар и Маврово-Ростуше се селат од Шестата во Петтата изборна единица. Според Артан

Во пocледен момент ќе се менуваат гpаниците на две изборни единици

Во пocледен момент ќе се менуваат гpаниците на две изборни единици

Пратениците во Собранието утринава го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог-законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. На барање на ДУИ, во последен момент во измените на законикот влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, па така Дебар и Маврово-Ростуше

Повеќе пратеници за ДУИ? Што значат изгласаните измени на Изборниот законик

Повеќе пратеници за ДУИ? Што значат изгласаните измени на Изборниот законик

Пратениците утринава со 75 гласа „за“ го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. Во последен момент во измените на Изборниот законик влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, на барање на ДУИ. Со измените општините

Повеќе пратеници за ДУИ? Што значат изгласаните измени на Изборниот законик

Повеќе пратеници за ДУИ? Што значат изгласаните измени на Изборниот законик

Пратениците утринава со 75 гласа „за“ го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и Предлог законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. Во последен момент во измените на Изборниот законик влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, на барање на ДУИ. Со измените општините