притисни ентер »

Заев ја избркал косовската министерка за надворешни од канцеларија
Заев ја избркал косовската министерка за надворешни од канцеларија

Заев ја избркал косовската министерка за надворешни од канцеларија

Поранешниот македонски премиер Зоран Заев побарал од министерката за надворешни работи на Koсово, Доника Гервала да го напушти неговиот кабинет откако таа на средбата рекла дека доколку Македонија не излезе од Отворениот Балкан, ќе си има работа со неа. Според информациите, Заев, соочен со оваа необична ситуација, побарал од Гервала да го напушти кабинетот

Детали: Заев ја избркал косовската министерка за надворешни од канцеларијата

Детали: Заев ја избркал косовската министерка за надворешни од канцеларијата

Поранешниот македонски премиер Зоран Заев побарал од министерката за надворешни работи на Koсово, Доника Гервала да го напушти неговиот кабинет откако таа на средбата рекла дека доколку Македонија не излезе од Отворениот Балкан, ќе си има работа со неа, пишува Инфомакс. Според информациите, Заев, соочен со оваа необична ситуација, побарал од Гервала

Заев „на клоци“ ја избркал косовската министерка бидејќи му се заканила

Заев „на клоци“ ја избркал косовската министерка бидејќи му се заканила

Поранешниот македонски премиер Зоран Заев побарал од министерката за надворешни работи на Koсово, Доника Гервала да го напушти неговиот кабинет откако таа на средбата рекла дека доколку Македонија не излезе од Отворениот Балкан, ќе си има работа со неа. Според информациите, Заев, соочен со оваа необична ситуација, побарал од Гервала да го напушти кабинетот

Заев ја избркал косовската министерка за надворешни од канцеларија – ова се деталите

Заев ја избркал косовската министерка за надворешни од канцеларија – ова се деталите

Поранешниот македонски премиер Зоран Заев побарал од министерката за надворешни работи на Koсово, Доника Гервала да го напушти неговиот кабинет откако таа на средбата рекла дека доколку Македонија не излезе од Отворениот Балкан, ќе си има работа со неа. Според информациите, Заев, соочен со оваа необична ситуација, побарал од Гервала да го напушти кабинетот

“Како Гервала беше избркана од кабинетот на македонскиот премиер?!“

“Како Гервала беше избркана од кабинетот на македонскиот премиер?!“

Приштинските медиуми пишуваат дека косовската министерка за надворешни работи Доника Гервала предизвикала дипломатски скандал во Северна Македонија. Според извештаите, на една од нејзините претходни средби со поранешниот македонски премиер Зоран Заев, таа побарала земјата да го напушти Отворениот Балкан или „ќе мора да се справи со нив“. Соочен со

“Како Гервала беше избркана од кабинетот на македонскиот премиер?!“

“Како Гервала беше избркана од кабинетот на македонскиот премиер?!“

Приштинските медиуми пишуваат дека косовската министерка за надворешни работи Доника Гервала предизвикала дипломатски скандал во Северна Македонија. Според извештаите, на една од нејзините претходни средби со поранешниот македонски премиер Зоран Заев, таа побарала земјата да го напушти Отворениот Балкан или „ќе мора да се справи со нив“. Соочен со

Уцени и закани: Албански медиуми јавуваат за скандал со косовска министерка во Македонската влада

Уцени и закани: Албански медиуми јавуваат за скандал со косовска министерка во Македонската влада

„Министерката за надворешни работи на Косово Доника Грвала имала предизвикано порано дипломатски скандал во **** Македонија. На една средба со Зоран Заев, во времето кога тој бил македонски премиер, и се заканила на соседната земја, велејќи: ‘Ако не го напуштите ‘Отворениот Балкан, ќе си имате работа со нас!’“ – објави информативниот портал „Албаниан

Заев ја избркал на „клоци“ косовската министерка за надворешни откако му се заканила – ова се деталите

Заев ја избркал на „клоци“ косовската министерка за надворешни откако му се заканила – ова се деталите

Поранешниот македонски премиер Зоран Заев побарал од министерката за надворешни работи на Koсово, Доника Гервала да го напушти неговиот кабинет откако таа на средбата рекла дека доколку Македонија не излезе од Отворениот Балкан, ќе си има работа со неа. Според информациите, Заев, соочен со оваа необична ситуација, побарал од Гервала да го напушти