притисни ентер »

Се распадна владејачката коалиција во Италија
Се распадна владејачката коалиција во Италија

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Италијанската владејачка коалиција се распадна. Поранешниот италијански премиер, Матео Ренци, изјави дека министрите на неговата партија Италија Вива ќе се повлечат од кабинетот, со што коалициската влада ќе остане без мнозинство во парламентот. Ренци попладнево ги објави оставките на министрите Тереза ​​Беланова, Елена Бонети и секретарот Иван Скалфарото

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Италијанската владејачка коалиција се распадна. Поранешниот италијански премиер, Матео Ренци, изјави дека министрите на неговата партија Италија Вива ќе се повлечат од кабинетот, со што коалициската влада ќе остане без мнозинство во парламентот. Ренци попладнево ги објави оставките на министрите Тереза ​​Беланова, Елена Бонети и секретарот Иван Скалфарото

Италија неочекувано влезе во политичка криза откако партијата на Ренци излезе од владата

Италија неочекувано влезе во политичка криза откако партијата на Ренци излезе од владата

Потегот на поранешниот премиер Матео Рнеци ги остави збунети аналитичарите околу неговите мотиви (Фото: Ројтерс) Италија се втурна во хаос откако поранешниот премиер Матео Ренци ја повлече својата партија Италија вива од владејачката коалиција во земјата во голема мерка непопуларен потег што може да заврши со нови избори. Политичкото топење, кое го

ПАЃА ИТАЛИЈАНСКАТА ВЛАДА: Ренци ги повлекува министрите поради тоа како се трошат европските пари

ПАЃА ИТАЛИЈАНСКАТА ВЛАДА: Ренци ги повлекува министрите поради тоа како се трошат европските пари

Поранешниот италијански премиер Матео Ренци вечерва објави дека ги повлекува министрите на неговата партија „Италија Вива“ од владата, со што ја остава владејачката коалиција без мнозинство во парламентот . Неговата одлука, објавена на прес-конференција, ја турка Италија во политички хаос, додека земјата се бори за сузбивање на пандемијата на корона

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Италијанската владејачка коалиција се распадна. Поранешниот италијански премиер, Матео Ренци, изјави дека министрите на неговата партија Италија Вива ќе се повлечат од кабинетот, со што коалициската влада ќе остане без мнозинство во парламентот. Ренци попладнево ги објави оставките на министрите Тереза ​​Беланова, Елена Бонети и секретарот Иван Скалфарото

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Поранешниот италијански премиер Матео Ренци изјави дека министрите на неговата партија Италија Вива ќе се повлечат од кабинетот, со што коалициската влада ќе остане без мнозинството во парламентот, пишува ДВ. На прес-конференцијата што започна околу 18:20 часот, Матео Ренци ги објави оставките на министрите Тереза ​​Беланова, Елена Бонети и секретарот

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Италијанската владејачка коалиција се распадна. Поранешниот италијански премиер, Матео Ренци, изјави дека министрите на неговата партија Италија Вива ќе се повлечат од кабинетот, со што коалициската влада ќе остане без мнозинство во парламентот. Ренци попладнево ги објави оставките на министрите Тереза ​​Беланова, Елена Бонети и секретарот Иван Скалфарото

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Се распадна владејачката коалиција во Италија

Италијанската владејачка коалиција се распадна. Поранешниот италијански премиер, Матео Ренци, изјави дека министрите на неговата партија Италија Вива ќе се повлечат од кабинетот, со што коалициската влада ќе остане без мнозинство во парламентот. Ренци попладнево ги објави оставките на министрите Тереза ​​Беланова, Елена Бонети и секретарот Иван Скалфарото

Ренци ги повлече министрите, владејачката италијанска коалиција се распадна

Ренци ги повлече министрите, владејачката италијанска коалиција се распадна

Поранешниот италијански премиер Матео Ренци изјави дека министрите на неговата партија „Италија Вива“ ќе се повлечат од кабинетот, со што коалициската влада ќе остане без мнозинство во парламентот. На прес-конференцијата што започна околу 18:20 часот, Матео Ренци ги објави оставките на министрите Тереза ​​Беланова, Елена Бонети и секретарот Иван Скалфарот