притисни ентер »

Alexander McQueen и Balenciaga нема повеќе да користат крзно во своите колекции
Alexander McQueen и Balenciaga нема повеќе да користат крзно во своите колекции

Alexander McQueen и Balenciaga нема повеќе да користат крзно во своите колекции

Од Alexander McQueen и Balenciaga објавија дека повеќе нема да користат крзно во своите колекции. Модните куќи – и двете се во сопственост на Kering – потврдија дека ќе работат без крзно и во извештајот на The Humane Society. Во истиот извештај е именувана и модната куќа Gucci, која работи без крзно од 2018 година. За Balenciaga исто така се сметаше

Модните куќи „Александар Меквин“  и „Баленсијага“ се збогуваа со крзното

Модните куќи „Александар Меквин“ и „Баленсијага“ се збогуваа со крзното

„Александар Меквин“ и „Баленсијага“ се приклучија на растечката листа на модни куќи што одлучија да престанат да користат крзно. Двете компании се дел од групацијата „Керинг“ и неодамна ги објавија своите одлуки на дискретен начин, во годишните извештаи. Дизајнерот на „Баленсијага“, Демна Гвасалија, не користи крзно во своите колекции од 2015 година,