притисни ентер »

Предлогот за одземање на мандатот на Груевски утре на пленарна седница
Предлогот за одземање на мандатот на Груевски утре на пленарна седница

Предлогот за одземање на мандатот на Груевски утре на пленарна седница

Предлогот за одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски утре е ставен на дневниот ред на пленарната собраниска седница како последната 20-та точка. Седницата според објавата на интернет страницата на Собранието, е закажана да почне во 11 часот. Вчера собраниската Комисија за мандатно-имунитетни прашања предложи одземање на мандатот на пратеникот

Предлогот за одземање на мандатот на Груевски утре на пленарна седница

Предлогот за одземање на мандатот на Груевски утре на пленарна седница

Пленарната седница, според објавата на интернет страницата на Собранието, е закажана за во 11 часот. Предлогот за одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски е ставен на дневниот ред на утрешната пленарна собраниска седница како последната 20-та точка. Седницата, според објавата на интернет страницата на Собранието, е закажана за во 11 часот

Лакрдија на Павле Богоевски за мандатот на Груевски

Лакрдија на Павле Богоевски за мандатот на Груевски

Со 5 гласа ЗА од вкупно 9, Комисијата за мандатно-имунитетни прашања, го усвои барањето на Судот за одземање на пратеничкиот мандат на Никола Груевски. Претседателот на комисијата Павле Богоевски во неколку наврати се збуни и не знаеше каква е процедурата на гласање па дури и се обрати кон некој од присутните посочувајќи прст со зборовите „Гласај!“

По жалбените одлуки од судот ќе се знае кога Груевски ќе оди во затвор

По жалбените одлуки од судот ќе се знае кога Груевски ќе оди во затвор

Сите жалби против решението на судијата за извршување санкции кој постапува по предметот на поранешниот премиер Никола Груевски се пристигнати во судот, потврдија од Кривичениот суд за МИА. Од судот информираат дека од утре тече рокот од три дена во кои Кривчниот совет треба да донсе одлука по жалбите. Груевски денеска требаше да се јави на издржување

По жалбените одлуки од судот ќе се знае кога Груевски в затвор

По жалбените одлуки од судот ќе се знае кога Груевски в затвор

Сите жалби против решението на судијата за извршување санкции кој постапува по предметот на поранешниот премиер Никола Груевски се пристигнати во судот, потврдија од Кривичениот суд за МИА. Од судот информираат дека од утре тече рокот од три дена во кои Кривчниот совет треба да донсе одлука по жалбите. Груевски денеска требаше да се јави на издржување

По жалбените одлуки од судот ќе се знае кога Груевски ќе оди во затвор

По жалбените одлуки од судот ќе се знае кога Груевски ќе оди во затвор

Сите жалби против решението на судијата за извршување санкции кој постапува по предметот на поранешниот премиер Никола Груевски се пристигнати во судот, потврдија од Кривичениот суд за МИА. Од судот информираат дека од утре тече рокот од три дена во кои Кривчниот совет треба да донсе одлука по жалбите. Груевски денеска требаше да се јави на издржување

До понеделник, одлука дали Груевски ќе оди в затвор

До понеделник, одлука дали Груевски ќе оди в затвор

Никола Груевски ги одбројува последните 72 часа за да ја слушне конечната одлука која ќе му ја одреди судбината.  И последната жалба за одложување на затворот пристигна до Кривичниот суд. Ја напишал и испратил лично поранешниот премиер. По ова остануваат уште два дена неизвесност,  дали Груевски ќе помине низ затворската капија во Шуто Оризари или

Уште колку дена останува Никола Груевски на слобода?

Уште колку дена останува Никола Груевски на слобода?

До понеделник ќе се знае дали eкс премиерот, Никола Груевски ќе добие одложување или ќе оди на издржување на казната затвор за случајот „Тенк“. Пред истекот на рокот Груевски попладнево поднел жалба до кривичниот совет  и тој во наредните три дена треба да одлучи дали Груевски ќе добие одлагање на затворската казна од најмногу 3 месеци, или ке ја потврди

Kога Груевски ќе оди во затвор ќе се знае по жалбените одлуки на судот

Kога Груевски ќе оди во затвор ќе се знае по жалбените одлуки на судот

Сите жалби против решението на судијата за извршување санкции кој постапува по предметот на поранешниот премиер Никола Груевски се пристигнати во судот, потврдија од Кривичниот суд за МИА. Од судот информираат дека од утре тече рокот од три дена во кои Кривичниот совет треба да донесе одлука по жалбите. Груевски денеска требаше да се јави на издржување

Лакрдија на Павле Богоевски за мандатот на Груевски

Лакрдија на Павле Богоевски за мандатот на Груевски

Со 5 гласа ЗА од вкупно 9, Комисијата за мандатно-имунитетни прашања, го усвои барањето на Судот за одземање на пратеничкиот мандат на Никола Груевски. Претседателот на комисијата Павле Богоевски во неколку наврати се збуни и не знаеше каква е процедурата на гласање па дури и се обрати кон некој од присутните посочувајќи прст со зборовите „Гласај!“