притисни ентер »

Кукавичка надворешна политика
Кукавичка надворешна политика

Кукавичка надворешна политика

Дебата во партијата ВМРО-ДПМНЕ насловена „Дипломатски хоризонти“ беше под мотото: Доаѓа крај на попустливата политика на Македонија. Зборовите ме вратија назад во 1992 година, кога на една пауза, слушам како член на владата им вели на соговорниците собрани околу него: „Македонија води кукавичка надворешна политика!“. Оттогаш, од самите почетоци, трае

Кукавичка надворешна политика

Кукавичка надворешна политика

Дебата во партијата ВМРО-ДПМНЕ насловена „Дипломатски хоризонти“ беше под мотото: Доаѓа крај на попустливата политика на Македонија. Зборовите ме вратија назад во 1992, кога на една пауза, слушам како член на владата им вели на соговорниците собрани околу него:„Македонија води кукавичка надворешна политика!“. Оттогаш, од самите почетоци, трае оваа

Аналитичари: Уставните измени нема да бидат во центарот на изборната кампања

Аналитичари: Уставните измени нема да бидат во центарот на изборната кампања

Актуелниот собраниски состав престана да заседава поради претстојната изборна кампања, а меѓу 47-те незавршени седници, остана и онаа на која се расправаше за потребата за отворање на Уставот. На 18-ти август минатата година експресно, во само два часа, заврши расправата за уставните измени, па единствено остана да се гласа. Поради необезбедените 80

За Николоски соработката со ДУИ е затворено прашање

За Николоски соработката со ДУИ е затворено прашање

„Многу далеку сме од каква било соработка со ДУИ. За мене лично тоа е затворено прашање. Мислам дека соработка помеѓу ова раководство на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ е невозможна“, вели Александар Николоски во новото издание на емисијата „360 степени”,прашан дали ВМРО-ДПМНЕ би соработувала со ДУИ ако партијата на Али Ахмети има многу подобар изборен резултат од

Уставни измени од „готовс“ до „остав

Уставни измени од „готовс“ до „остав

Уставните измени се услов што го прокламираа сите партии на Албанците, без оглед дали се на власт или во опозиција, единствено со разлики по прашањето – дали тие треба да бидат итни/неодложни (да се спроведат веднаш по конституирањето на парламентот) или во одредена временска рамка. Во македонскиот блок состојбата останува непроменета – СДСМ е „за’,

Николоски: Ако го решиме проблемот со корупцијата, притисокот за европската интеграција на Македонија ќе биде врз Бугарија

Николоски: Ако го решиме проблемот со корупцијата, притисокот за европската интеграција на Македонија ќе биде врз Бугарија

33 Промените на Уставот нема да бидат вклучени во никакви преговори за формирање влада доколку ВМРО-ДПМНЕ победи на изборите, изјави синоќа заменик-претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски во интервју за „360 степени“ на МРТ 1. На прашањето дали опозициските албански партии, кои ВМРО-ДПМНЕ ги смета за можен коалициски партнер по изборите,

Што пишува во програмата на ВМРО-ДПМНЕ за уставните измени и колку ќе бидат важни за формирање влада – одговара Александар Николоски

Што пишува во програмата на ВМРО-ДПМНЕ за уставните измени и колку ќе бидат важни за формирање влада – одговара Александар Николоски

„Доколку Бугарија сака да разговараме за седумстотини и нешто луѓе коишто кажаа дека зборуват бугарски јазик и се чувствуваат Бугари во Македонија, фер е за стотици илјади Македонци коишто не можат да се декларират на попис како Македонци, да се спроведат овие пресуди (на Европскиот суд за човекови права, н.з.)“, вели потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ

Николоски: Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема да има

Николоски: Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема да има

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема и нема да има“, нагласи Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ во емисијата „360 степени“ на МРТ. -Доколку Бугарија сака било какво придвижување во однос на т.н. малцински права тие така ги именуваат во Бугарија, во тој случај ние мораме да ја видиме најрелевантната институција

Николоски: Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема да има

Николоски: Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема да има

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема и нема да има“, нагласи Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ во емисијата „360 степени“ на МРТ. -Доколку Бугарија сака било какво придвижување во однос на т.н. малцински права тие така ги именуваат во Бугарија, во тој случај ние мораме да ја видиме најрелевантната институција

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема да има, вели Николоски

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема да има, вели Николоски

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ е дека уставни измени под бугарски диктат нема и нема да има“, нагласи Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ во емисијата „360 степени“ на МРТ. -Доколку Бугарија сака било какво придвижување во однос на т.н. малцински права тие така ги именуваат во Бугарија, во тој случај ние мораме да ја видиме најрелевантната институција