притисни ентер »

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите
Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Владата планира и може да го воведе прогресивниот данок. Рамниот данок не ги даде посакуваните ефекти и оди во прилог на најбогатите.Ова беше истакнато на денешната јавна дебата организрана во собраниската Комисија за финансирање и буџет, а на која експерти и засегнати страни ги претставија ставовите и забелешките по предложеното законско решение.

Јавна дебата за даночната реформа

Јавна дебата за даночната реформа

Експертите, бизнисот и научната фела во Собранието ги спротивставија ставовите за даночната реформа и воведувањето прогресивен данок за оние со високи примања. Според министерот за финансии Тевдовски, само еден процент од вработените ќе бидат опфатени со новината, а парите што ќе се приберат ќе бидат наменети за социјала, здравство и образование. Според

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Владата планира и може да го воведе прогресивниот данок. Рамниот данок не ги даде посакуваните ефекти и оди во прилог на најбогатите.Ова беше истакнато на денешната јавна дебата организрана во собраниската Комисија за финансирање и буџет, а на која експерти и засегнати страни ги претставија ставовите и забелешките по предложеното законско решение.

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Владата планира и може да го воведе прогресивниот данок. Рамниот данок не ги даде посакуваните ефекти и оди во прилог на најбогатите.Ова беше истакнато на денешната јавна дебата организрана во собраниската Комисија за финансирање и буџет, а на која експерти и засегнати страни ги претставија ставовите и забелешките по предложеното законско решение.

Тевдовски: Рамниот данок им оди во прилог само на богатите

Тевдовски: Рамниот данок им оди во прилог само на богатите

Рамниот данок не даде ниту еден од очекуваните ефекти. Тој им оди во прилог само на најбогатите. Ова беше истакнато на јавната дебата за даночната реформа во Собранието на Република Македонија, на која учествуваа министерот за финансии Драган Тевдовски, пратеници, поранешни министри, експертска јавност и претставници на бизнис секторот. Министерот

Рамниот данок го воведоа и им користи на богатите – дебата за прогресивниот данок

Рамниот данок го воведоа и им користи на богатите – дебата за прогресивниот данок

Владата планира и може да го воведе прогресивниот данок. Рамниот данок не ги даде посакуваните ефекти и оди во прилог на најбогатите.Ова беше истакнато на денешната јавна дебата организрана во собраниската Комисија за финансирање и буџет, а на која експерти и засегнати страни ги претставија ставовите и забелешките по предложеното законско решение.

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Дебата за прогресивниот данок – Рамниот данок го воведоа и оди во прилог на богатите

Владата планира и може да го воведе прогресивниот данок. Рамниот данок не ги даде посакуваните ефекти и оди во прилог на најбогатите.Ова беше истакнато на денешната јавна дебата организрана во собраниската Комисија за финансирање и буџет, а на која експерти и засегнати страни ги претставија ставовите и забелешките по предложеното законско решение.

Тевдовски: Рамниот данок им оди во прилог само на богатите

Тевдовски: Рамниот данок им оди во прилог само на богатите

Рамниот данок не даде ниту еден од очекуваните ефекти. Тој им оди во прилог само на најбогатите, изјави министерот за финансии, Драган Тевдовски, на јавната дебата за даночната реформа во Собранието на Република Македонија, на која учествуваа пратеници, поранешни министри, експертска јавност и претставници на бизнис секторот. Министерот за финансии

Експерти, Прогресивниот данок нема да ги даде очекуваните ефекти

Експерти, Прогресивниот данок нема да ги даде очекуваните ефекти

Воведувањето на прогресивниот данок нема да ги постигне ефектите кои ги очекува владата, вработените во ИТ секторот ќе си заминат, ќе се зголеми сивата економија и ќе се затајува данок. Ова беа главните забелешки на бизнис заедницата на јавната дебата во Собранието во Скопје за најавеното воведување на прогресивниот данок. „Ние сметаме дека со форсирањето

Тевдовски: Рамниот данок им оди во прилог само на богатите

Тевдовски: Рамниот данок им оди во прилог само на богатите

Рамниот данок не даде ниту еден од очекуваните ефекти. Тој им оди во прилог само на најбогатите, изјави министерот за финансии, Драган Тевдовски, на јавната дебата за даночната реформа во Собранието на Република Македонија, на која учествуваа пратеници, поранешни министри, експертска јавност и претставници на бизнис секторот. Министерот за финансии