притисни ентер »

Се отворат аеродромите во Скопје и Охрид, прва тура се туристи од Холандија
Се отворат аеродромите во Скопје и Охрид, прва тура се туристи од Холандија

Се отворат аеродромите во Скопје и Охрид, прва тура се туристи од Холандија

Со лет на „Виз ер” во среда се отвора Меѓународниот аеродрoм – Скопје.  „Виз Ер” ќе го отвори и аеродромот во Охрид „Свети Апостол Павле” во четврток со лет со кој ќе допатуваат туристи од Холандија и Полска, соопшти генералниот директор на ТАВ – Македонија, Алпер Ерсој. Протоколите се подготвени и се по сите светски стандарди. Како што напомена Ерсој,

Се отворат аеродромите во Скопје и Охрид, прва тура се туристи од Холандија

Се отворат аеродромите во Скопје и Охрид, прва тура се туристи од Холандија

Со лет на „Виз ер” во среда се отвора Меѓународниот аеродрoм – Скопје.  „Виз Ер” ќе го отвори и аеродромот во Охрид „Свети Апостол Павле” во четврток со лет со кој ќе допатуваат туристи од Холандија и Полска, соопшти генералниот директор на ТАВ – Македонија, Алпер Ерсој. Протоколите се подготвени и се по сите светски … Continue reading Се отворат аеродромите

Во среда се отвораат аеродромите во Скопје и Охрид – протоколите подготвени и се по сите светски стандарди

Во среда се отвораат аеродромите во Скопје и Охрид – протоколите подготвени и се по сите светски стандарди

- Промо - Од среда се отвораат аеродромите во Скопје и Охрид. Посебните протоколи предвидуваат патниците да дојдат три часа пред летот, поради проверките и заштитните мерки. За сега во авионите нема да има ограничување на местата за седење, а патниците ќе мора да носат заштитни маски за цело време на летот. Кабините на авионите, потенцира се опремени

Скопскиот аеродром се отвора во среда со летови кон Бремен и Ларнака

Скопскиот аеродром се отвора во среда со летови кон Бремен и Ларнака

По повеќе од три месеци, Меѓународниот аеродром во Скопје ќе биде отворен во среда, а првите полетувања се предвидени околу 6:00 часот, кој Бремен и Ларнака, соопшти денес аеродромот. За денот на повторното отворањето, закажани се летови и кон Стокхолм, Келн и други дестинации. Скопскиот и Охридскиот аеродром беа затворени со одлука на Владата на полноќ

Од среда скопскиот аерoдром почнува да работи, првите летови за Бремен, Ларнака, Стокхолм...

Од среда скопскиот аерoдром почнува да работи, првите летови за Бремен, Ларнака, Стокхолм...

Меѓународниот аеродром Скопје од среда почнува да работи. Првите летови на 1 јули наутро се за Бремен, Ларнака, Стокхолм и Келн. Првите слетувања се од Истанбул (Туркиш ерлајнс). Меѓународниот аеродром Скопје од среда почнува да работи. Првите летови на 1 јули наутро се за Бремен, Ларнака, Стокхолм и Келн. Првите слетувања се од Истанбул (Туркиш ерлајнс)

Распоред на летови од Меѓународниот аеродром Скопје за задутре на првиот ден од реотворањето

Распоред на летови од Меѓународниот аеродром Скопје за задутре на првиот ден од реотворањето

Првите слетувања на аеродромот Скопје задутре се во 08:50 часот од Истанбул (Туркиш ерлајнс) и во 9:20 исто така од Истанбул со „Пегасус", информираат од ТАВ Македонија, концесионерот на аеродромите.. За останатите летови, концесионерот упатува на информации на веб страницата во делот заминувања: http://skp.airports.com.mk/en-EN/passenger/flights/departure-flights,

Распоред на летови од Меѓународниот аеродром Скопје за задутре на првиот ден од реотворањето

Распоред на летови од Меѓународниот аеродром Скопје за задутре на првиот ден од реотворањето

Првите полетувања од Меѓународниот Аеродром Скопје, во среда, 1-ви јули, кога аеродромот се отвора повторно за патнички летови се за Бремен (6:00), Ларнака (6:15), Стокхолм (6:30) и Келн (6:45), а ќе ги реализира авиокомпанијата Виз Ер, информираат од ТАВ Македонија, концесионерот на аеродромите. Оттаму соопштуваат дека  првите слетувања на аеродромот

Меѓународниот аеродром Скопје се отвора задутре со летови кон Бремен и Ларнака

Меѓународниот аеродром Скопје се отвора задутре со летови кон Бремен и Ларнака

Првите полетувања од Меѓународниот Аеродром Скопје, во среда, 1-ви јули, кога аеродромот се отвора повторно за патнички летови се за Бремен (6:00), Ларнака (6:15), Стокхолм (6:30) и Келн (6:45), а ќе ги реализира авиокомпанијата Виз Ер, информираат од ТАВ Македонија, концесионерот на аеродромите. Оттаму соопштуваат дека  првите слетувања на аеродромот