притисни ентер »

Турската војска испрати тенкови на границата со Сирија
Турската војска испрати тенкови на границата со Сирија

Турската војска испрати тенкови на границата со Сирија

Турската војска денеска испрати тенкови и оклопни возила во турската провинција Хатај, што се наоѓа на границата со Сирија. Втор ден по ред како се зголемува присуството на турските сили на границата во близина на сириската провинција Идлиб, последното големо упориште на бунтовниците во Сирија. Текстот Турската војска испрати тенкови на границата со

Турската војска испрати тенкови на границата со Сирија

Турската војска испрати тенкови на границата со Сирија

Турската војска денеска испрати тенкови и оклопни возила во турската провинција Хатај, што се наоѓа на границата со Сирија. Втор ден по ред како се зголемува присуството на турските сили на границата во близина на сириската провинција Идлиб, последното големо упориште на бунтовниците во Сирија.

Турција: Анкара испрати тенкови во Хатај на границата со Сирија

Турција: Анкара испрати тенкови во Хатај на границата со Сирија

Турската војска денеска испрати тенкови и оклопни возила во турската провинција Хатај, што се наоѓа на границата со Сирија. Втор ден по ред како се зголемува присуството на турските сили на границата во близина на сириската провинција Идлиб, последното големо упориште на бунтовниците во Сирија.

Турција испрати тенкови на границата со Сирија

Турција испрати тенкови на границата со Сирија

Турската војска денеска испрати тенкови и оклопни возила во турската провинција Хатај, што се наоѓа на границата со Сирија. Втор ден по ред како се зголемува присуството на турските сили на границата во близина на сириската провинција Идлиб, последното големо упориште на бунтовниците во Сирија.