притисни ентер »

Живот на вулкан: Погледнете како изгледа најголемиот населен кратер во светот
Живот на вулкан: Погледнете како изгледа најголемиот населен кратер во светот

Живот на вулкан: Погледнете како изгледа најголемиот населен кратер во светот

Ел Вале де Антон е најголемиот населен кратер во светот и се наоѓа во зелената долина на кратерот. Вулканот кој мируваше илјадници години е омилено излетничко место на Панамците, како и на туристите. Од главниот град на Панама Сити до Ел Вале де Антон, потребни се околу два часа возење. Две или три ноќи се идеални за истражување на овој заспан планински