притисни ентер »

Магаре, време ти е, ќе те јадам! Кажи си ја последната желба?
Магаре, време ти е, ќе те јадам! Кажи си ја последната желба?

Магаре, време ти е, ќе те јадам! Кажи си ја последната желба?

Лавот го сретнал магарето: – Магаре, време ти е, ќе те јадам! Кажи си ја последната желба? – Па лаву, јас цел живот сум носел луѓе и товар на грбот, барем еднаш мене некој малку да ме поноси! Бива ли? – Добро магаренце, качувај се на грбот, ќе те носам само до она дрво. Му се качило магарето на лавот, тргнал тој, но одеднаш престанал да оди. – Што