притисни ентер »

Xiaomi ги претстави паметните очила со микро Лед екран

Xiaomi ги претстави паметните очила со микро Лед екран

Компанијата Xiaomi го претстави концептот на паметни очила со вклучен микро Лед екран, а името на овој проект е "Xiaomi Smart Glasses". Како што рекол гласноговорникот на компанијата за магзинот The Verge, компанијата засега нема планови за производство на вакви очила, но Xiaomi низ презентацијата за концептот овозможи неколку детали за тоа како овие

Xiaomi прeтстави паметни очила со MicroLED технологија

Xiaomi прeтстави паметни очила со MicroLED технологија

Xiaomi планира да им конкурира на ривалите со сопствено решение на полето на паметни очила. Уредот на компанијата ќе биде во состојба да креира фотографии, да прикажува пораки и известувања, извршува повици, нуди навигација и го преведува текстот во реално време пред очите на корисникот. Xiaomi Smart Glasses уредот има тежина од само 51 грам, а го

Доаѓа ли крајот на паметните телефони? Xiaomi ја покажа алтернативата

Доаѓа ли крајот на паметните телефони? Xiaomi ја покажа алтернативата

Многумина се прашуваат каква е иднината на личните уреди по паметните телефони. Па, Xiaomi веќе има концепт за нов уред кој може да ги замени денешните популарни паметни телефони. Кинеската компанија ги претстави своите први паметни очила, неколку дена откако Facebook, во соработка со Ray-Ban, демонстрираше сличен производ-Ray-Ban Stories. Паметните

Xiaomi прикажа паметни очила со MicroLED технологија

Xiaomi прикажа паметни очила со MicroLED технологија

Xiaomi планира да им конкурира на ривалите со сопствено решение на полето на паметни очила. Уредот на компанијата ќе биде во состојба да креира фотографии, да прикажува пораки и известувања, извршува повици, нуди навигација и го преведува текстот во реално време пред очите на корисникот. Xiaomi Smart Glasses уредот има тежина од само 51 грам, а го

Xiaomi ги претстави паметните очила со микро Лед екран

Xiaomi ги претстави паметните очила со микро Лед екран

Компанијата Xiaomi го претстави концептот на паметни очила со вклучен микро Лед екран, а името на овој проект е "Xiaomi Smart Glasses". Како што рекол гласноговорникот на компанијата за магзинот The Verge , компанијата засега нема планови за производство на вакви очила, но Xiaomi низ презентацијата за концептот овозможи неколку детали за тоа како овие

Xiaomi го претстави концептот за паметни очила со MicroLED екран

Xiaomi го претстави концептот за паметни очила со MicroLED екран

Компанијата Xiaomi го претстави концептот за паметни очила со интегриран MicroLED екран, а проектот е наречен „Xiaomi Smart Glasses“. Како што изјавија за The Verge, засега не планираат да произведуваат вакви очила, но со претставување на концептот објавија и презентираа неколку детали за тоа како ќе изгледаат очилата во иднина доколку се одлучат да