притисни ентер »

Крамер за МИА: Македонците себе си се гледаат како дел од Европа
Крамер за МИА: Македонците себе си се гледаат како дел од Европа

Крамер за МИА: Македонците себе си се гледаат како дел од Европа

Трансатлантските интереси и вредности се доведени во прашање поради застојот во проширувањето на ЕУ, и Вашингтон и Лондон сакаат да наметнат своја агенда за продлабочена соработка со сојузниците од Западен Балкан. Вашингтон, 15 февруари 2020 (МИА) – Трансатлантските интереси и вредности се доведени во прашање поради застојот во проширувањето на ЕУ,

Широк арсеналот на балканските шпиони – што се факти, а што гласини

Широк арсеналот на балканските шпиони – што се факти, а што гласини

Зголемениот мигрантски бран е главен безбедносен ризик за земјите од Западен Балкан и за Европската Унија Од безбедносните служби од земјите на Западен Балкан, од минатото лето, биле доставени 250 известувања во базата на полицијата на ЕУ, со алармирање за осомничени странски терористи Бројот на мигранти на балканската маршрута, која води од Турција

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа“ во Европски парламент побара да се именува специјален пратеник на Европска Унија за Западен Балкан. Пратеникот би бил под надлежност на високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика и под комесарот за проширување и соседска политика. Според групата „Да ја обновиме Европа“ специјалниот пратеник „би се

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа“ во Европски парламент побара да се именува специјален пратеник на Европска Унија за Западен Балкан. Пратеникот би бил под надлежност на високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика и под комесарот за проширување и соседска политика. Според групата „Да ја обновиме Европа“ специјалниот пратеник „би се

Групата „Да ја обновиме Европа” бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа” бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа” во Европски парламент побара да се именува специјален пратеник на Европска Унија за Западен Балкан. Пратеникот би бил под надлежност на високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика и под комесарот за проширување и соседска политика. Според групата „Да ја обновиме Европа” специјалниот пратеник „би се

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

– Групата „Да ја обновиме Европа“ во Европски парламент побара да се именува специјален пратеник на Европска Унија за Западен Балкан. Пратеникот би бил под надлежност на високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика и под комесарот за проширување и соседска политика. Според групата „Да ја обновиме Европа“ специјалниот пратеник „би

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата „Да ја обновиме Европа“ бара специјален пратеник на ЕУ за Западен Балкан

Групата Да ја обновиме Европа во Европски парламент побара да се именува специјален пратеник на Европска Унија за Западен Балкан Брисел, 12 февруари 2020 (МИА) – Групата „Да ја обновиме Европа“ во Европски парламент побара да се именува специјален пратеник на Европска Унија за Западен Балкан. Пратеникот би бил под надлежност на високиот претставник