притисни ентер »

Ни пристигнува затемнување на Месечината: Оваа небесна појава има старо значење поврзано со волковите
Ни пристигнува затемнување на Месечината: Оваа небесна појава има старо значење поврзано со волковите

Ни пристигнува затемнување на Месечината: Оваа небесна појава има старо значење поврзано со волковите

Љубителите на небесните феномени ќе можат да уживаат во целосно затемнување на Месечината во ноќта на 21 јануари, поради неколку небесни поклопувања и благодарение на фолклорот, го добила и името „крвава волчја Супермесечина“. Имено, Земјината сенка ќе помине над површината на Месечината и ќе и даде црвенкаст сјај, поради што таквата Месечина често

Подгответе се, ве чека спектакуларно затемнување на суперкрвава, волчја Месечина

Подгответе се, ве чека спектакуларно затемнување на суперкрвава, волчја Месечина

Во недела, на 20 јануари, луѓето што живеат на западната хемисфера ќе можат да го доживеат единственото целосно затемнување на Месечината оваа година. Феноменот на суперкрвава, волчја Месечина, кога се чини дека е поголема од вообичаеното, ќе биде видлив во Европа, Азија, Африка, Северна Америка, Јужна Америка, Пацификот, Атлантикот, Индискиот Океан