притисни ентер »

Вакцинацијата почнува од среда, прво со здравствените работници
Вакцинацијата почнува од среда, прво со здравствените работници

Вакцинацијата почнува од среда, прво со здравствените работници

Првите вакцини од компанијата Фајзер, кои Македонија ги набави преку Србија, денеска пристигнаа во земјава, а министерот за здравство Венко Филипче изрази благодарност што северниот сосед отстапил дел од нивните вакцини. На граничниот премин Табановце, пратката од 4680 вакцини ја прими македонскиот премиер Зоран Заев од српската делегација која ја

Филипче: Вакцинацијата започнува во среда со здравствените работници

Филипче: Вакцинацијата започнува во среда со здравствените работници

Министеротза здравство Венко Филипче, кој присуствуваше на примопредавањето на вакцините против коронавирус, што Србија ни ги донираше утрово на граничниот премин Табановце, се заблагодари на пријателскиот чин од нашиот северен сосед. Тој рече дека имунизацијата на нашите здравствени работници ќе започне во среда. „ Подготвени сме да ги примиме вакцините

Филипче: Вакцинацијата започнува во среда со здравствените работници

Филипче: Вакцинацијата започнува во среда со здравствените работници

Министеротза здравство Венко Филипче, кој присуствуваше на примопредавањето на вакцините против коронавирус, што Србија ни ги донираше утрово на граничниот премин Табановце, се заблагодари на пријателскиот чин од нашиот северен сосед. Тој рече дека имунизацијата на нашите здравствени работници ќе започне во среда. „ Подготвени сме да ги примиме вакцините

Филипче: Во среда ја почнуваме вакцинацијата со здравствените работници во модуларната болница

Филипче: Во среда ја почнуваме вакцинацијата со здравствените работници во модуларната болница

На примопредавањето учествуваше делегација од Србија предводена од претседателот на државата Александар Вучиќ и делегација од земјава предводена од премиерот Зоран Заев. Во изјава за медиумите, министерот за здравство д-р Венко Филипче изрази благодарност до српската влада што отстапија дел од нивните вакцини. „Оваа криза покажа дека солидарноста е

Филипче: Во среда почнуваме со вакцинација

Филипче: Во среда почнуваме со вакцинација

На граничниот премин Табановце, српскиот претседател, Александар Вучиќ ги предаде на премиерот, Зоран Заев, вакцините во првата фаза, односно 4650 вакцини од компанијата Фајзер. Во таа насока, министерот за здравство, Венко Филипче кој присуствуваше на настанот изрази благодарност за донацијата од Србија и на кратко само објасни за тоа кога ќе почне

Вакцинацијата почнува во среда

Вакцинацијата почнува во среда

Вакцинацијата во земјава ќе почне в среда најави министерот за здравство Венко Филипче веднаш по предавањето на вакцините од Србија за Македонија на Табановце. Трипартитниот договор беше потпишан вчера, ова беше услов за да се случи донацијата. Утре ќе бидат завршени процедурите во Агенцијата за лекови, а вакцинацијата ќе почне в среда во модуларната

Имунизацијата почнува од среда, први ќе се вакцинираат лекарите

Имунизацијата почнува од среда, први ќе се вакцинираат лекарите

По изјавите на премиерот Зоран Заев и претседателот на Србија, Александар Вучиќ изјава за медиумите имаше и министерот за здравство Венко Филипче. Тој најави дека вакцинацијата во државава ќе почне во среда со здравствените работници. По изјавите на премиерот Зоран Заев и претседателот на Србија, Александар Вучиќ изјава за медиумите имаше и министерот

Филипче на Табановце: Вакцинацијата почнува во среда

Филипче на Табановце: Вакцинацијата почнува во среда

Пристигнаа 4680 од вкупно 8000 вакцини од компанијата Фајзер како поддршка од Владата на Република Србија. Во среда ја почнуваме вакцинацијата со здравствените работници во модуларната болница во Клинички центар. Упатувам благодарност за овој пријателски гест до претседателот Вучиќ. – порача денеска министерот за заздравство Венко Филипче. Во текот

Филипче: Во среда почнуваме со вакцинација

Филипче: Во среда почнуваме со вакцинација

На граничниот премин Табановце, српскиот претседател, Александар Вучиќ ги предаде на премиерот, Зоран Заев, вакцините во првата фаза, односно 4650 вакцини од компанијата Фајзер. Во таа насока, министерот за здравство, Венко Филипче кој присуствуваше на настанот изрази благодарност за донацијата од Србија и на кратко само објасни за тоа кога ќе почне