притисни ентер »

Србите и Турците најбројни туристи во Македонија
Србите и Турците најбројни туристи во Македонија

Србите и Турците најбројни туристи во Македонија

Турците се најбројни туристи, а Холанѓаните се со најмногу ноќевања.Во мај земјава ја посетиле 98.998 туристи кои реализирале 205.356 ноќевања. Во однос на мај лани, бројот на туристи е помал за 4,8 отсто, а бројот на ноќевања за 2,8 отсто. Бројот на странски туристи, на годишно ниво, е намален за 5,2 проценти, а бројот на ноќевања што ги направиле

Турците најбројни туристи, Холанѓаните со најмногу ноќевања во Охрид

Турците најбројни туристи, Холанѓаните со најмногу ноќевања во Охрид

Во мај Македонија ја посетиле 98.998 туристи кои имале 205.356 ноќевања. Споредено со мај лани, бројот на туристи е помал за 4,8 отсто, а бројот на ноќевања за 2,8 отсто. Иако бројот на странски туристи, на годишно ниво, е намален за 5,2 проценти, бројот на ноќевања што ги направиле е зголемен за 2,1 отсто. Најмногу туристи имало на езерските места

ТУРЦИТЕ И СРБИТЕ НАЈБРОЈНИ: Сепак по бројот на ноќевања први се гости од трета земја

ТУРЦИТЕ И СРБИТЕ НАЈБРОЈНИ: Сепак по бројот на ноќевања први се гости од трета земја

Турците се најбројни туристи, а Холанѓаните се со најмногу ноќевања. Во мај земјава ја посетиле 98.998 туристи кои реализирале 205.356 ноќевања. Во однос на мај лани, бројот на туристи е помал за 4,8 отсто, а бројот на ноќевања за 2,8 отсто. Бројот на странски туристи, на годишно ниво, е намален за 5,2 проценти, а бројот на ноќевања што ги направиле

Турците најбројни туристи, Холанѓаните со најмногу ноќевања

Турците најбројни туристи, Холанѓаните со најмногу ноќевања

Во мај Македонија ја посетиле 98.998 туристи кои имале 205.356 ноќевања. Споредено со мај лани, бројот на туристи е помал за 4,8 отсто, а бројот на ноќевања за 2,8 отсто. Иако бројот на странски туристи, на годишно ниво, е намален за 5,2 проценти, бројот на ноќевања што ги направиле е зголемен за 2,1 отсто. Најмногу туристи имало на езерските места

Намален бројот на туристите изминатиот месец

Намален бројот на туристите изминатиот месец

Фото: Маја Јаневска-Илиева Во мај годинава во земјава се евидентирани 98.998 туристи, кои оствариле 205.356 ноќевања, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на туристите во мај 2019 година во однос на истиот месец лани е намален за 4,8 отсто, а бројот на ноќевањата за 2,8 проценти. Бројот на домашните туристи е намален за 4,1

ДЗС: Мајски индекси за прометот во индустријата

ДЗС: Мајски индекси за прометот во индустријата

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата, вкупно, во мај 2019 година, во однос на мај 2018 година, изнесува 111.7. Според главните индустриски групи, вкупниот промет во индустријата во мај 2019 година, во однос на мај 2018 година, бележи пораст кај Интермедијарни производи, освен енергија за 5.1 %, Капитални

Намален бројот на туристи во мај

Намален бројот на туристи во мај

Во мај годинава во земјава се евидентирани 98 998 туристи кои оствариле 205 356 ноќевања, покажуваат податоците на Држваниот авод за статистика. Бројот на туристите во мај 2019 година во однос на истиот месец лани е намален за 4.8 %, а бројот на ноќевањата за 2.8 %. Бројот на домашните туристи е намален за 4.1 %, а на странските за 5.2 %. Бројот на

Намален бројот на туристи во мај

Намален бројот на туристи во мај

Во мај годинава во земјава се евидентирани 98 998 туристи кои оствариле 205 356 ноќевања, покажуваат податоците на Држваниот авод за статистика. Бројот на туристите во мај 2019 година во однос на истиот месец лани е намален за 4.8 %, а бројот на ноќевањата за 2.8 %. Бројот на домашните туристи е намален за 4.1 %, а на странските за 5.2 %. Бројот на

Намален бројот на туристи во мај

Намален бројот на туристи во мај

Фото: Pixabay Бројот на туристи во мај оваа година, во однос на истиот период лани, е намален за 4,8%, а бројот на ноќевања е намален за 2,8%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на туристите во мај 2019 година изнесува 98.998, а бројот на ноќевањата изнесува 205.356. Бројот на домашните туристи во мај 2019 година, во однос

Во мај забележан пад на бројот на туристи

Во мај забележан пад на бројот на туристи

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во мај 2019 година изнесува 98.998, а бројот на ноќевањата изнесува 205.356. Бројот на туристите во мај 2019 година, во однос на мај 2018 година, е намален за 4.8 %, а бројот на ноќевањата е намален за 2.8 %. Бројот на домашните туристи во мај 2019 година, во однос на мај 2018