притисни ентер »

Руски и јапонски научници успеаја да „разбудат” клетки на мамут
Руски и јапонски научници успеаја да „разбудат” клетки на мамут

Руски и јапонски научници успеаја да „разбудат” клетки на мамут

Тим од руски и јапонски научници успеа да разбуди клетки на младата женка-мамут по име Јука, која живеела во Јакутија пред 28 илјади години. Научниците од клетките на мамутицата извлекоа генетски модификации и ги пресадија најзачуваните јадра во јајце-клетки на глувци, објави BBC , повикувајќи се на истражување во магазинот Nature . Во некои клетки

Руски и јапонски научници успеаја да „разбудат” клетки на мамут

Руски и јапонски научници успеаја да „разбудат” клетки на мамут

Тим од руски и јапонски научници успеа да разбуди клетки на младата женка-мамут по име Јука, која живеела во Јакутија пред 28 илјади години. Научниците од клетките на мамутицата извлекоа генетски модификации и ги пресадија најзачуваните јадра во јајце-клетки на глувци, објави BBC , повикувајќи се на истражување во магазинот Nature . Во некои клетки

Руски и јапонски научници успеаа да „разбудат“ клетки на мамут

Руски и јапонски научници успеаа да „разбудат“ клетки на мамут

Тим од руски и јапонски научници успеа да разбуди клетки на младата женка-мамут по име Јука, која живеела во Јакутија пред 28 илјади години. Научниците од клетките на мамутицата извлекоа генетски модификации и ги пресадија најзачуваните јадра во јајце-клетки на глувци, објави BBC, повикувајќи се на истражување во магазинот Nature, а пренесе Russia