притисни ентер »

Вучиќ: Се што чувствувате вие во Скопје го чувствуваме и ние во Белград
Вучиќ: Се што чувствувате вие во Скопје го чувствуваме и ние во Белград

Вучиќ: Се што чувствувате вие во Скопје го чувствуваме и ние во Белград

– Разговарав утрово со премиерот Димитар Ковачевски и се надевам, но не сум сигурен, рече Вучиќ во изјава за новинарите во Брисел пред почетокот на самитот ЕУ-Западен Валкан. Прашан дали за него е прифатлива билатертилација на процесот на пристапување во ЕУ како што бара Бугарија, Вучиќ одговори дека истото му е направено и на Белград со Приштина со

Вучиќ: Се што чувствувате вие во Скопје го чувствуваме и ние во Белград

Вучиќ: Се што чувствувате вие во Скопје го чувствуваме и ние во Белград

– Разговарав утрово со премиерот Димитар Ковачевски и се надевам, но не сум сигурен, рече Вучиќ во изјава за новинарите во Брисел пред почетокот на самитот ЕУ-Западен Валкан. Прашан дали за него е прифатлива билатертилација на процесот на пристапување во ЕУ како што бара Бугарија, Вучиќ одговори дека истото му е направено и на Белград со Приштина со

Вучиќ: Се што чувствувате вие во Скопје го чувствуваме и ние во Белград

Вучиќ: Се што чувствувате вие во Скопје го чувствуваме и ние во Белград

– Разговарав утрово со премиерот Димитар Ковачевски и се надевам, но не сум сигурен, рече Вучиќ во изјава за новинарите во Брисел пред почетокот на самитот ЕУ-Западен Валкан. Прашан дали за него е прифатлива билатертилација на процесот на пристапување во ЕУ како што бара Бугарија, Вучиќ одговори дека истото му е направено и на Белград со Приштина со

Вучиќ од Брисел: Помина времето на притисок врз слободните независни држави

Вучиќ од Брисел: Помина времето на притисок врз слободните независни држави

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска по пристигнувањето на Самитот на ЕУ изјави дека дошол во Брисел да разговара со европските пријатели за иднината на Србија и регионот. На прашањето што очекува од денешната средба, тој одговорил „ништо“, а за тоа дали се плаши да дојде во Брисел, како што тврдеа некои, рече дека поминале времиња кога

Вучиќ: Се надевам, но не сум сигурен дека има решение за Северна Македонија

Вучиќ: Се надевам, но не сум сигурен дека има решение за Северна Македонија

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави дека се надева, но не е сигурен дека ќе се најде решение за тргање на бугарското вето и деблокада на евроинтеграцијата на Северна Македонија. „Ние тука дојдовме како пријатели. Верувам во европската иднина на Србија и на регионот. Но , заедно со нашите пријатели од регионот ќе се бориме за таа европска иднина

Вучиќ од Брисел: Помина времето на притисок врз слободните независни држави

Вучиќ од Брисел: Помина времето на притисок врз слободните независни држави

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска по пристигнувањето на Самитот на ЕУ изјави дека дошол во Брисел да разговара со европските пријатели за иднината на Србија и регионот. var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]); На прашањето што очекува од денешната

Вучиќ: Се надевам, но не сум сигурен дека ќе има решение за Македонија

Вучиќ: Се надевам, но не сум сигурен дека ќе има решение за Македонија

– Разговарав утрово со премиерот Димитар Ковачевски и се надевам, но не сум сигурен, рече Вучиќ во изјава за новинарите во Брисел пред почетокот на самитот ЕУ-Западен Валкан. Прашан дали за него е прифатлива билатертилација на процесот на пристапување во ЕУ како што бара Бугарија, Вучиќ одговори дека истото му е направено и на Белград со Приштина со

Вучиќ: Се надевам, но не сум сигурен дека ќе има решение за Македонија

Вучиќ: Се надевам, но не сум сигурен дека ќе има решение за Македонија

– Разговарав утрово со премиерот Димитар Ковачевски и се надевам, но не сум сигурен, рече Вучиќ во изјава за новинарите во Брисел пред почетокот на самитот ЕУ-Западен Валкан. Прашан дали за него е прифатлива билатертилација на процесот на пристапување во ЕУ како што бара Бугарија, Вучиќ одговори дека истото му е направено и на Белград со Приштина со

Вучиќ од Брисел: Помина времето на притисок врз слободните независни држави

Вучиќ од Брисел: Помина времето на притисок врз слободните независни држави

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска по пристигнувањето на Самитот на ЕУ изјави дека дошол во Брисел да разговара со европските пријатели за иднината на Србија и регионот. На прашањето што очекува од денешната средба, тој одговорил „ништо“, а за тоа дали се плаши да дојде во Брисел, како што тврдеа некои, рече дека поминале времиња кога

Вучиќ се надева, но не е сигурен дека ќе има решение за Македонија

Вучиќ се надева, но не е сигурен дека ќе има решение за Македонија

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави дека се надева, но не е сигурен дека ќе се најде решение за тргање на бугарското вето и деблокада на евроинтеграцијата на Северна Македонија. – Разговарав утрово со премиерот Димитар Ковачевски и се надевам, но не сум сигурен, рече Вучиќ во изјава за новинарите во Брисел пред почетокот на самитот ЕУ-Западен