притисни ентер »

НЕВЕРОЈАТНО ОТКРИТИЕ ! Развиена вештачка интелигенција која открива рак на дојка
НЕВЕРОЈАТНО ОТКРИТИЕ ! Развиена вештачка интелигенција која открива рак на дојка

НЕВЕРОЈАТНО ОТКРИТИЕ ! Развиена вештачка интелигенција која открива рак на дојка

The Massachusetts Institute of Technology (MIT) разви вештачка интелигенција ( artificial intelligence- AI ) која може да го препознае потенцијалниот развој на рак на дојка неколку години пред да биде откриен со mammogram . Д-р Larry Norton , кој работи на проектот, објасни како функционира оваа технологија. Имено, станува збор за компјутерско потпомогнато

Развиена вештачка интелигенција која открива рак на дојка години пред да се развие

Развиена вештачка интелигенција која открива рак на дојка години пред да се развие

Институтот за технологија во Масачусетс (MIT) разви вештачка интелигенција која може да го препознае потенцијалниот развој на рак на дојка неколку години пред да биде откриен со мамограф. Доктор Лари Нортон, кој работи на проектот, објасни како функционира оваа технологија. Имено, станува збор за компјутерско потпомогнато детектирање кое постои од

Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие

Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие

Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) разви вештачка интелигенција (АИ) која може да го препознае потенцијалниот развој на рак на дојка неколку години пред да биде откриен со мамограф. Доктор Лари Нортон, кој работи на проектот, објасни како функционира оваа технологија. Имено, станува збор за компјутерско потпомогнато детектирање кое постои од

Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие

Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие

Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) разви вештачка интелигенција (АИ) која може да го препознае потенцијалниот развој на рак на дојка неколку години пред да биде откриен со мамограф. Доктор Лари… Текстот Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие е превземен од USB.mk . The post Развиена вештачка

Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие

Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие

Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) разви вештачка интелигенција (АИ) која може да го препознае потенцијалниот развој на рак на дојка неколку години пред да биде откриен со мамограф. Доктор Лари Нортон, кој работи на проектот, објасни како функционира оваа технологија. Имено, станува збор за компјутерско потпомогнато детектирање кое постои од