притисни ентер »

Huawei резервира ново име за својот оперативен систем
Huawei резервира ново име за својот оперативен систем

Huawei резервира ново име за својот оперативен систем

Huawei останува посветен на развој на сопствен оперативен систем за кого сега резервираше ново име во европската агенција за заштита на интелектуална сопственост. Huawei во Кина на домашно тло оперативниот систем ќе го нарекува HongMeng OS, но за европска употреба го резервираше името Harmony OS. Оперативниот систем на Huawei ќе може да работи подеднакво