притисни ентер »

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите
Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. -На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти владината прес-служба. Адеми информирал дека се работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Влада: Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

Влада: Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус COVID-19, одржан на 26 март 2020 година. На оваа седница, а во врска со Одлуката од 28-та седница

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време

Влада : Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

Влада : Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

На оваа седница, а во врска со Одлуката од 28-та седница за проширувањето на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и  недела од 16:00 часот до 05:00 часот, е утврдено појаснување за ова ограничување кое се однесува на земјоделците заради интензивирање на сезоната на земјоделски работи, особено во градинарските култури. Во делот

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Скопје, 26 март 2020 (МИА) – Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти владината прес-служба. Адеми информирал дека се работи на решение за учениците

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. „На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд

Забраната за движење нема да важи за земјоделците, но треба да се пријават за дозволи од МЗШВ

Забраната за движење нема да важи за земјоделците, но треба да се пријават за дозволи од МЗШВ

Владата на вечерашната седница донесе одлука дека забраната за движење нема да важи за земјоделците. Од владината прес служба информираат дека ограничувањето на движењето треба да ги изземе земјоделците поради интензивирање на сезоната на земјоделски работи, особено во градинарските култури. Во делот на исклучувањето на земјоделците од сите донесени

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти владината прес-служба. Адеми информирал дека се работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

За дел од земјоделците нема да важи полицискиот час преку викенд

За дел од земјоделците нема да важи полицискиот час преку викенд

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој период. -На оваа седница во врска со Одлуката за проширувањето на забраната за движење за време на викенд