притисни ентер »

Турција ќе возврати на санкциите на САД поради купувањето на рускиот ракетен систем С-400
Турција ќе возврати на санкциите на САД поради купувањето на рускиот ракетен систем С-400

Турција ќе возврати на санкциите на САД поради купувањето на рускиот ракетен систем С-400

Турција „ќе преземе реципрочни мерки“ ако САД воведат санкции поради купувањето на рускиот противвоздушен ракетен систем С-400, соопшти турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, што е најновиот чекор кон ќорсокакот во односите на НАТО сојузниците. „Ако САД преземат какви било негативни мерки против нас, ние исто така ќе преземеме реципрочни

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција ќе одговори со „реципрочни мерки“ доколку САД воведат санкции кон земјата поради набавката на рускиот противракетен систем С-400, изјави турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу. Изјавата на Чавушоглу претставува реакција на најавите на Вашингтон дека САД ќе воведат санкции кон Турција и ќе ја исклучат земјата од својата програма

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција ќе одговори со „реципрочни мерки“ доколку САД воведат санкции кон земјата поради набавката на рускиот противракетен систем С-400, изјави турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу. Изјавата на Чавушоглу претставува реакција на најавите на Вашингтон дека САД ќе воведат санкции кон Турција и ќе ја исклучат земјата од својата програма

ИСКРИ МЕЃУ ТУРЦИЈА И САД ЗАРАДИ С-400: Ќе одговориме реципрочно, ако Вашингтон не казни

ИСКРИ МЕЃУ ТУРЦИЈА И САД ЗАРАДИ С-400: Ќе одговориме реципрочно, ако Вашингтон не казни

Турција ќе одговори со „реципрочни мерки“ доколку САД воведат санкции кон земјата поради набавката на рускиот противракетен систем С-400, изјави турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу. Изјавата на Чавушоглу претставува реакција на најавите на Вашингтон дека САД ќе воведат санкции кон Турција и ќе ја исклучат земјата од својата програма

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција ќе одговори со „реципрочни мерки“ доколку САД воведат санкции кон земјата поради набавката на рускиот противракетен систем С-400, изјави турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу. Изјавата на Чавушоглу претставува реакција на најавите на Вашингтон дека САД ќе воведат санкции кон Турција и ќе ја исклучат земјата од својата програма

Турција се заканува со мерки ако САД воведат санкции за земјата

Турција се заканува со мерки ако САД воведат санкции за земјата

Турскиот министер за надворешни работи, Мевљут Чавушоглу изјави дека Анкара ќе преземе мерки доколку САД воведат санкции против земјата поради набавката на рускиот одбранбен ракетен систем С-400. Според него, Турција нема да отстапи од своите планови за вооружување и декаво оваа фаза е невозможно земјата да ја откаже набавката на ракетниот систем.

Турција го отфрли ултиматумот од САД, ќе продолжи со купување руски ракети

Турција го отфрли ултиматумот од САД, ќе продолжи со купување руски ракети

Турција нема да ја промени својата одлука да купи руски ракетни одбранбени системи С-400 и ги отфрла сите ултиматуми по ова прашање, рече во четвртокот министерот за надворешни работи, Мевлут Чавушоглу, како одговор на предупредувањата од САД. Коментарите на Чавушоглу беа одговор на прашањето за писмото во кое извршниот секретар на одбраната на САД,

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција – Турција ќе одговори со „реципрочни мерки“ доколку САД воведат санкции кон земјата поради набавката на рускиот противракетен систем С-400, изјави турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу. Изјавата на Чавушоглу претставува реакција на најавите на Вашингтон дека САД ќе воведат санкции кон Турција и ќе ја исклучат земјата од својата

Турција најавува „реципрочни мерки” на евентуални американски санкции

Турција најавува „реципрочни мерки” на евентуални американски санкции

Турција ќе одговори со „реципрочни мерки” доколку САД воведат санкции кон земјата поради набавката на рускиот противракетен систем С-400, изјави турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу. Изјавата на Чавушоглу претставува реакција на најавите на Вашингтон дека САД ќе воведат санкции кон Турција и ќе ја исклучат земјата од својата програма

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција најавува „реципрочни мерки“ на евентуални американски санкции

Турција ќе одговори со „реципрочни мерки“ доколку САД воведат санкции кон земјата поради набавката на рускиот противракетен систем С-400, изјави турскиот министер за надворешни работи Мевљут Чавушоглу. Изјавата на Чавушоглу претставува реакција на најавите на Вашингтон дека САД ќе воведат санкции кон Турција и ќе ја исклучат земјата од својата програма