притисни ентер »

Надуеност и непријатност: 6 млечни производи кои можат да му наштетат на варењето
Надуеност и непријатност: 6 млечни производи кои можат да му наштетат на варењето

Надуеност и непријатност: 6 млечни производи кои можат да му наштетат на варењето

Некои млечни производи можат да му наштетат на вашето варење, предизвикувајќи надуеност, гасови и уште посериозни дигестивни проблеми. Нетолеранцијата на лактоза и чувствителноста на млечните протеини се вообичаени виновници за овие проблеми. Но, разбирањето како млечните производи влијаат на вашето тело и идентификувањето на одредена храна што предизвикува

Како се регулираат гасовите во цревата и која е нивната дијагноза?

Како се регулираат гасовите во цревата и која е нивната дијагноза?

Гасовите во цревата се нормален дел од дигестивниот процес, но прекумерното создавање гасови може да биде непријатно и да предизвика различни симптоми. Регулацијата на гасовите и нивната дијагноза се важни за одржување на дигестивното здравје. Г асовите во цревата се нормален дел од дигестивниот процес, но прекумерното создавање гасови може да биде

Често чувствувате НАДУЕНОСТ- избегнувајте ги ОВИЕ ТРИ намирници

Често чувствувате НАДУЕНОСТ- избегнувајте ги ОВИЕ ТРИ намирници

Млечните производи се главени во многу диети, но за некои луѓе тие можат да бидат извор на дигестивни проблеми и непријатност. Одредени млечни производи може негативно да влијаат на здравјето и варењето на цревата, што доведува до надуеност, гасови и посериозни дигестивни проблеми. Нетолеранцијата на лактоза и чувствителноста на млечните протеини се

Страдате од надуеност? Избегнувајте три намирници, вели диететичар

Страдате од надуеност? Избегнувајте три намирници, вели диететичар

0 Млечните производи се главен во многу диети, но за некои луѓе тие можат да бидат извор на дигестивни проблеми и непријатност. Одредени млечни производи може негативно да влијаат на здравјето и варењето на цревата, што доведува до надуеност, гасови и посериозни дигестивни проблеми. Нетолеранцијата на лактоза и чувствителноста на млечните протеини

Страдате од надуеност? Избегнувајте три намирници, вели диететичар

Страдате од надуеност? Избегнувајте три намирници, вели диететичар

56 Млечните производи се главен во многу диети, но за некои луѓе тие можат да бидат извор на дигестивни проблеми и непријатност. Одредени млечни производи може негативно да влијаат на здравјето и варењето на цревата, што доведува до надуеност, гасови и посериозни дигестивни проблеми. Нетолеранцијата на лактоза и чувствителноста на млечните протеини

Дали страдате од надуеност: избегнувајте три намирници, препорачуваат диететичарите

Дали страдате од надуеност: избегнувајте три намирници, препорачуваат диететичарите

Млечните производи се главни во многу диети, но за некои луѓе тие можат да бидат извор на дигестивни проблеми и непријатност. Одредени млечни производи може негативно да влијаат на здравјето и варењето на цревата, што доведува до надуеност, гасови и посериозни дигестивни проблеми. Нетолеранцијата на лактоза и чувствителноста на млечните протеини се

Дали страдате од надуеност: избегнувајте три намирници, препорачуваат диететичарите

Дали страдате од надуеност: избегнувајте три намирници, препорачуваат диететичарите

Млечните производи се главни во многу диети, но за некои луѓе тие можат да бидат извор на дигестивни проблеми и непријатност. Одредени млечни производи може негативно да влијаат на здравјето и варењето на цревата, што доведува до надуеност, гасови и посериозни дигестивни проблеми. Нетолеранцијата на лактоза и чувствителноста на млечните протеини се

Храна што може да предизвика ДИЈАРЕА

Храна што може да предизвика ДИЈАРЕА

Дијареата е особено чест здравствен проблем, особено во периодот на летото. Таа се дефинира како состојба во која се нарушени процесите во дигестивниот систем, што резултира со најмалку 3 течни столици во текот на еден ден. Но, дијареите најчесто се проследени и со повеќе типични симптоми, како непријатна стомачна болка, грчеви, гадење и повраќање,