притисни ентер »

Војници од иднината: На парадата во Париз се појави „летачки војник“
Војници од иднината: На парадата во Париз се појави „летачки војник“

Војници од иднината: На парадата во Париз се појави „летачки војник“

Една од најспектакуларните сцени на воената парада по повод Денот на падот на Бастилја, која денес се одржа во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, беше подготвена од поранешниот шампион во џет-ски Фреки Запата кој леташе на „Флајборд еру“ – летачка купола. Запата носеше

Заврши воената парада во Париз

Заврши воената парада во Париз

Париз, 14 јули 2019 (МИА) – Парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржи денеска во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција, заврши со одавање почит на ранетите војници во операциите на француската армија, јави дописникот на МИА. Францускиот претседател Емануел

(Во живо) Парада за Денот на падот на Бастилја – Макрон ќе ја покаже „европската војска“

(Во живо) Парада за Денот на падот на Бастилја – Макрон ќе ја покаже „европската војска“

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ќе ги покаже одбранбените капацитети на ЕУ со истакнување во преден план на европската воена соработка на парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржува во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција.

Макрон денес ќе се пофали со европската војска: Трамп не е повикан на парадата по повод Денот на падот на Бастилја

Макрон денес ќе се пофали со европската војска: Трамп не е повикан на парадата по повод Денот на падот на Бастилја

Макрон денес ќе се пофали со европската војска: Трамп не е повикан на парадата по повод Денот на падот на Бастилја Емануел Макрон одлучи денес, практично да биде демонстрирана практично армија на ЕУ за време на одржувањето на парадата во знак на сеќавање на 14-ти јули 1789-та година, кога тврдината-затвор беше заземена за време на Француската револуција

(Во живо) Парада за Денот на падот на Бастилја – Макрон ќе ја покаже „европската војска“

(Во живо) Парада за Денот на падот на Бастилја – Макрон ќе ја покаже „европската војска“

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ќе ги покаже одбранбените капацитети на ЕУ со истакнување во преден план на европската воена соработка на парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржува во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција.

Парада за Денот на падот на Бастилја, Макрон ќе ја покаже „европската војска“

Парада за Денот на падот на Бастилја, Макрон ќе ја покаже „европската војска“

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ќе ги покаже одбранбените капацитети на ЕУ со истакнување во преден план на европската воена соработка на парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која ќе се одржи во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција. Демонстрирањето

Макрон најавува планови за вселенски сили

Макрон најавува планови за вселенски сили

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека неговата земја ќе создаде национална воена команда за вселената која на крајот ќе стане дел од воздухопловните сили. Макрон го објави тоа вчера, во пресрет на државната прослава на Денот на Бастилја во Франција, на која што ќе биде прикажана воена парада по булеварот на Елисејските полиња. Се чини

Макрон ќе ја покаже „европската војска“ на парадата за Денот на падот на Бастилја

Макрон ќе ја покаже „европската војска“ на парадата за Денот на падот на Бастилја

На парадата во центарот на Париз ќе учествуваат околу 4.300 припадници на оружените сили, 196 возила, 237 коњи, 69 авиони и 39 хеликоптери. Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ќе ги покаже одбранбените капацитети на ЕУ со истакнување во преден план на европската воена соработка на парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која ќе се

Парада за Денот на падот на Бастилја, Макрон ќе ја покаже „европската војска”

Парада за Денот на падот на Бастилја, Макрон ќе ја покаже „европската војска”

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ќе ги покаже одбранбените капацитети на ЕУ со истакнување во преден план на европската воена соработка на парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која ќе се одржи во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција. Демонстрирањето

Парада за Денот на падот на Бастилја, Макрон ќе ја покаже „европската војска“

Парада за Денот на падот на Бастилја, Макрон ќе ја покаже „европската војска“

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ќе ги покаже одбранбените капацитети на ЕУ со истакнување во преден план на европската воена соработка на парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која ќе се одржи во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција. Демонстрирањето