притисни ентер »

Повторно одложено производството на „Cybertruck“
Повторно одложено производството на „Cybertruck“

Повторно одложено производството на „Cybertruck“

Како што пренесе „Reuters“, компаниајта „Tesla“ објавила дека футурустичкиот „SUV“ модел нема да почне да се произведува пред 2023 година, Нивниот извор тврди дека од американската компанија донеле одлука да се променат некои сегменти и функции на автомобилот за „Cybertruck“ да биде покомпетитибвен на пазарот на „SUV“ електрични модели. Се верува дека

Ново одложување - ништо од Tesla Cybertruck и годинава

Ново одложување - ништо од Tesla Cybertruck и годинава

Според последните информации, производството на футуристичкото возило Tesla Cybertruck е одложено за најмалку уште една година. Според Reuters, компанијата Tesla објавила дека футуристичкиот теренец нема да започне со производство пред 2023 година. Нивниот извор тврди дека американската компанија одлучила да промени некои сегменти и функции на автомобилот