притисни ентер »

Каде се вонземјаните?
Каде се вонземјаните?

Каде се вонземјаните?

Во нашата галаксија има 300 милијарди ѕвезди , а во вселената има 100 милијарди галаксии. Нема да навлегуваме во пресметките колку ѕвезди се тоа вкупно, а колку планети има околу нив, но да речеме дека се доволно да се запрашаме – каде по ѓаволите се вонземјаните!? Логички, вселената би требало да „врие“ од живот и токму таа висока статистичка можност