притисни ентер »

Илина Арсова го искачи шестиот од „Седумте врвови на седумте континенти“
Илина Арсова го искачи шестиот од „Седумте врвови на седумте континенти“

Илина Арсова го искачи шестиот од „Седумте врвови на седумте континенти“

На почетокот од годинава македонската планинарка и алпинистка, Илина Арсова се искачи на врвот Пунџак Џаја, Карстната пирамида (4.884 метри), кој се наоѓа во Папуа, Индонезија и е највисок врв на континентална Австралија. -Ова беше шестиот по ред врв во низата „Седум врвови на седум континенти“, што ги искачувам како дел од мисијата за зајакнување

Илина Арсова се искачи на Пунџак Џаја, ѝ останува уште еден врв за комплетирање на светскиот предизвик

Илина Арсова се искачи на Пунџак Џаја, ѝ останува уште еден врв за комплетирање на светскиот предизвик

46 Споделувања Share Tweet Познатата македонска алпинистка и планинар – Илина Арсова, во 13:40 часот на 1 јануари 2019-та се искачи на врвот Пунџак Џаја, висок 4884 метри. „Карстната пирамида“ (во превод) се наоѓа во Папуа, Индонезија, и е највисокиот врв на контитентална Австралија со Океанија. Пунџак Џаја е шестиот од седумте врвови на седум светски

Илина Арсова го искачи Пунџак Џаја, највисокиот врв во Индонезија

Илина Арсова го искачи Пунџак Џаја, највисокиот врв во Индонезија

Македонската алпинистка, Илина Арсова го искачи врвот Пунџак Џаја, висок 4884 метри, кој се наоѓа во западна Папуа, Индонезија и е највисок врв на континентална Австралија со Океанија. Ова беше нејзиниот шести врв по ред. Со нејзината мисија да искачи седум врвови на седум континенти сака да придонесе во зајакнување на жените преку спорт. Во светот

Прва од Балканот: Илина Арсова го искачи највисокиот врв во Индонезија

Прва од Балканот: Илина Арсова го искачи највисокиот врв во Индонезија

Познатата алпинистка и планинар, Илина Арсова, на 1 јануари, во 13:40 часот се искачи на врвот Пунџак Џаја, Карстната пирамида на 4884 метри, кој се наоѓа во Папуа, Индонезија и е највисок врв на континентална Австралија со Океанија, пренесува O hrid News. – Ова беше 6-тиот по ред во низата на искачени седум врвови на седум континенти, што ги искачувам

Убави вести од Папуа – Илина го искачи Punjak Jaya

Убави вести од Папуа – Илина го искачи Punjak Jaya

ИЗВОР Скопје24 | јануари 8, 2019 Новогодишен потфат на Илина Арсова кој ја донесе поблизу до реализација на проектот “7 Врвови” односно искачување на највисоките врвови на сите 7 континенти. Таа деновиве го искачи највисокиот врв во Австралија и Океанија, врвот Punjak Jaya познат и како Carstensz Pyramid во Папуа, Индонезија, висок 4884 метри. Иако