притисни ентер »

Курти: Не е во интерес на Косово да се приклучи кон „Отворен Балкан“ кога Србија не ја признава независноста
Курти: Не е во интерес на Косово да се приклучи кон „Отворен Балкан“ кога Србија не ја признава независноста

Курти: Не е во интерес на Косово да се приклучи кон „Отворен Балкан“ кога Србија не ја признава независноста

Според косовскиот премиер, Берлинскиот процес е доволна рамка за европска интеграција на Западен Балкан и не се потребни алтернативи Премиерот на Косово, Албин Курти, рече дека германската канцеларка Ангела Меркел не побарала на состанокот во Тирана тие да се приклучат на иницијативата „Отворен Балкан“. „Од нас не беше побарано да се приклучиме на

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан“ се додека Србија не го признае Косово

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан“ се додека Србија не го признае Косово

Премиерот на Косово, Албин Курти изјави дека нема да биде дел од „Отворен Балкан“сè додека Србија не го признае Косово, јави дописничката на МИА од Тирана. Тој додаде дека не може да биде на иста маса и да носи заеднички одлуки со држава која ги негира злосторствата извршени врз албанскиот народ. Курти истакна дека сите треба да извршат притисок врз

Курти условува за „Отворен Балкан“

Курти условува за „Отворен Балкан“

Албин Курти во разговор со српските новинари Премиерот на Косово, Албин Курти изјави дека нема да биде дел од „Отворен Балкан“сè додека Србија не го признае Косово, јави дописничката на МИА од Тирана. Тој додаде дека не може да биде на иста маса и да носи заеднички одлуки со држава која ги негира злосторствата извршени врз албанскиот народ. Курти истакна

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан“ се додека Србија не го признае Косово

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан“ се додека Србија не го признае Косово

Премиерот на Косово, Албин Курти изјави дека нема да биде дел од „Отворен Балкан“сè додека Србија не го признае Косово, јави дописничката на МИА од Тирана. Тој додаде дека не може да биде на иста маса и да носи заеднички одлуки со држава која ги негира злосторствата извршени врз албанскиот народ. Курти истакна дека сите треба да извршат притисок врз

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан“ се додека Србија не го признае Косово

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан“ се додека Србија не го признае Косово

Премиерот на Косово, Албин Курти изјави дека нема да биде дел од „Отворен Балкан“сè додека Србија не го признае Косово, јави дописничката на МИА од Тирана. Тој додаде дека не може да биде на иста маса и да носи заеднички одлуки со држава која ги негира злосторствата извршени врз албанскиот народ. Курти истакна дека сите треба да извршат притисок врз

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан” се додека Србија не го признае Косово

Курти: Не се приклучувам на „Отворен Балкан” се додека Србија не го признае Косово

Премиерот на Косово, Албин Курти изјави дека нема да биде дел од „Отворен Балкан”сè додека Србија не го признае Косово, јави дописничката на МИА од Тирана. Тој додаде дека не може да биде на иста маса и да носи заеднички одлуки со држава која ги негира злосторствата извршени врз албанскиот народ. Курти истакна дека сите треба да извршат притисок врз

Курти: Меркел не побара Косово да се приклучи на „Отворен Балкан“

Курти: Меркел не побара Косово да се приклучи на „Отворен Балкан“

Премиерот на Косово, Албин Курти, изјави дека германската канцеларка Ангела Меркел на средбата во Тирана не побарала Косово да се приклучи на иницијативата „Отворен Балкан“. „Од нас не беше побарано да се приклучиме на Отворен Балкан. Владата на Косово е влада на суверена држава. Не сметаме дека е во наш интерес да бидеме заедно со Србија, која не

ДОЛЖНОСТ НА СЕКОЈ АЛБАНЕЦ Е ДА ИЗВРШИ ПРИТИСОК ВРЗ СРБИЈА Курти пресече, Косово не влегува во „Отворен Балкан“

ДОЛЖНОСТ НА СЕКОЈ АЛБАНЕЦ Е ДА ИЗВРШИ ПРИТИСОК ВРЗ СРБИЈА Курти пресече, Косово не влегува во „Отворен Балкан“

Премиерот на Косово, Албин Курти изјави дека нема да биде дел од „Отворен Балкан“ сè додека Србија не го признае Косово, јави дописничката на МИА од Тирана. Тој додаде дека не може да биде на иста маса и да носи заеднички одлуки со држава која ги негира злосторствата извршени врз албанскиот народ. Курти истакна дека сите треба да извршат притисок врз