притисни ентер »

Поставени 23 рекорди на Отворено пливачко првенство на Град Скопје
Поставени 23 рекорди на Отворено пливачко првенство на Град Скопје

Поставени 23 рекорди на Отворено пливачко првенство на Град Скопје

Изминатиот викенд се одржа Отворено Првенство на Град Скопје во пливање –  Меѓународен натпревар “СКОПЈЕ ОПЕН 22“ , а се прослави и  20 години од постоење на  клубот „ПК СКОПЈЕ“. На ова натпреварување учествуваа 315 пливачи, односно 37 клуба од 9 држави (Македонија, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Италија, Молдавија, Албанија и Косово)

ПК Скопје прослави две децении постоење

ПК Скопје прослави две децении постоење

Пливачкиот клуб Скопје годинава слави јубилеј – 20 години постоење. Покрај активности во различни возрасни категории, клубот го организираше и петтото Отворено првенство на Град Скопје. Скопје, 24 ноември 2022 (МИА) – Пливачкиот клуб Скопје годинава слави јубилеј – 20 години постоење.  Покрај активности во различни возрасни категории, клубот го организираше