притисни ентер »

Васил Гарванлиев ќе ја преставува Македонија на Евровизија со песната „Ти“
Васил Гарванлиев ќе ја преставува Македонија на Евровизија со песната „Ти“

Васил Гарванлиев ќе ја преставува Македонија на Евровизија со песната „Ти“

Васил Гарванлиев на социјалните мрежи го објави името на песната со која ќе ја претставува Македонија на Евровизија годинава. Песната го носи насловот „You“ или „Ти“. Музиката е на Невена Нешкоска , композиторка и продуцент, а текстот на Невена Нешкоска , Калина Нешкоска и Алис Шредер . ПОВРЗАНИ ВЕСТИ (ВИДЕО) Кој е Васил Гарванлиев, преставникот Македонија

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник Васил Гарванлиев одлучи композицијата со наслов „YOU“, на авторот Невенка Нешкоска, да биде песната со којашто

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 ќе настапи со песната „YOU“!

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 ќе настапи со песната „YOU“!

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник Васил Гарванлиев одлучи композицијата со наслов „YOU“, на авторот Невенка Нешкоска, да биде песната со којашто

Избрана песната со која Васил Гарванлиев оди на Евровизија

Избрана песната со која Васил Гарванлиев оди на Евровизија

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, МРТ заедно со овогодинешниот евровизиски претставник Васил Гарванлиев одлучи композицијата со наслов „YOU“, на авторот Невенка Нешкоска, да биде песната со којашто Васил ќе настапи на

Избрана песната со која Васил Гарванлиев оди на Евровизија

Избрана песната со која Васил Гарванлиев оди на Евровизија

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, МРТ заедно со овогодинешниот евровизиски претставник Васил Гарванлиев одлучи композицијата со наслов „YOU“, на авторот Невенка Нешкоска, да биде песната со којашто Васил ќе настапи на

Гарванлиев ќе оди на Евровизија со песната „Ти“ од Невена Нешкоска

Гарванлиев ќе оди на Евровизија со песната „Ти“ од Невена Нешкоска

„Ти“ (You) од композиторката Невена Нешкоска е песната која македонскиот пејач Васил Гарванлиев ќе ја пее на 65. издание на Евровизија во Ротердам. Македонската радио телевизија (МРТВ) објави дека „Ти“ е авторско дело на Нешкоска, во соработка со сестра ѝ Калина. Нешкоска е композиторка и продуцентка родена во Охрид, а живеела и се школувала во Чикаго

Гарванлиев ќе оди на Евровизија со песната „Ти“ од Невена Нешкоска

Гарванлиев ќе оди на Евровизија со песната „Ти“ од Невена Нешкоска

„Ти“ (You) од композиторката Невена Нешкоска е песната која македонскиот пејач Васил Гарванлиев ќе ја пее на 65. издание на Евровизија во Ротердам. Македонската радио телевизија (МРТВ) објави дека „Ти“ е авторско дело на Нешкоска, во соработка со сестра ѝ Калина. Нешкоска е македонска композиторка и продуцент, која е родена во Охрид, а живеела и се

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 ќе настапува со песната „YOU“

Васил Гарванлиев на Евровизија 2020 ќе настапува со песната „YOU“

ИЗВОР скопје24 | февруари 14, 2020 По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик Македонската Радио Телевизија заедно со Васил Гарванлиев одлучи композицијата со наслов „YOU“, на авторот Невенка Нешкоска, да биде песната со којашто Васил ќе настапи на Евровизија 2020 во Ротердам. Песната „YOU“ е авторско дело на Невенка Нешкоска, којашто

Васил Гарванлиев со песната „YOU“ ќе ја претставува Македонија на Евровизија со

Васил Гарванлиев со песната „YOU“ ќе ја претставува Македонија на Евровизија со

Васил Гарванлиев го објави насловот на песната со која ќе ја претставува нашата земја на Евровизија годинава. Песната го носи насловот „You“ или „Ти“. Музиката е на Невена Нешкоска - наша композиторка и продуцент, родена во Охрид, но порасната и живее во Чикаго. Таа студирала на Беркли. Текстот е дело на Невена Нешкоска, Калина Нешкоска и Алис Шредер

Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

Гарванлиев на Евровизија 2020 со песната „YOU“!

По преслушување на пристигнатите композиции на јавниот повик, како и детална анализа на понудениот музички квалитет од страна на домашните, но и автори од странство, Македонската Радио Телевизија заедно со овогодинешниот евровизиски претставник Васил Гарванлиев одлучи композицијата со наслов „YOU“, на авторот Невенка Нешкоска, да биде песната со којашто