притисни ентер »

Зошто е важно да се прегрнуваат децата?
Зошто е важно да се прегрнуваат децата?

Зошто е важно да се прегрнуваат децата?

Докажано е дека децата кои не биле прегрнувани имаат когнитивни и развојни проблеми. Кај истите деца е детектирано намалено лачење на хормонот серотонин што е поврзано со депресивно однесување. Нивниот имунолошки систем е нарушен а нивоата на стрес многу поголеми во споредба со нивоата на стрес кај децата на кои им бил пружан позитивен допир. Помалку