притисни ентер »

Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби
Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби

Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби

Во Веделово Море на Антарктикот е пронајдена колонија од 60 милиони риби. Станува збор за област со големина на Малта и претставува уникатен и досега непознат екосистем. Ова откритие е показател за… Текстот Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Под Антарктикот пронајдена колонија од 60

Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби

Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби

Во Веделово Море на Антарктикот е пронајдена колонија од 60 милиони риби. Станува збор за област со големина на Малта и претставува уникатен и досега непознат екосистем. Ова откритие е показател за тоа колку малку се знае за она што се наоѓа во длабочините на морето. Се верува дека е најголемата колонија во светот составена од импресивни ледени риби

Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби

Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби

Во Веделово Море на Антарктикот е пронајдена колонија од 60 милиони риби. Станува збор за област со големина на Малта и претставува уникатен и досега непознат екосистем. Ова откритие е показател за тоа колку малку се знае за она што се наоѓа во длабочините на морето. Се верува дека е најголемата колонија во светот составена од импресивни ледени риби

Oткриена колонија од дури 60 милиони импресивни ледени риби под Антарктикот

Oткриена колонија од дури 60 милиони импресивни ледени риби под Антарктикот

Во Веделово Море на Антарктикот е пронајдена колонија од 60 милиони риби. Станува збор за област со големина на Малта и претставува уникатен и досега непознат екосистем. Ова откритие е показател за тоа колку малку се знае за она што се наоѓа во длабочините на морето. Се верува дека е најголемата колонија во светот составена од импресивни ледени риби

Во замрзнатото антарктичко море откриена најголемата Колонија на риби на светот

Во замрзнатото антарктичко море откриена најголемата Колонија на риби на светот

Колонија за размножување на 60 милиони риби е откриена во замрзнатото антарктичко море Ведел, уникатен и досега непознат екосистем со големина на Малта. Ова фасцинантно откритие кажува колку малку знаеме за морските длабочини. Огромната колонија, за која се верува дека е најголема на светот, е дом на неверојатните ледени риби (Neopagetopsis ionah),