притисни ентер »

Манастир
Манастир

Манастир

Оди човек во манастир. Игуменот го прашува: – Знаеш дека во нашиот манастир држиме завет на тишина? Човекот тивко кимнал со главата. – Тогаш, добредојде. Поминуваат пет години и игуменот го повикал: – Сине, поминаа 5 години откако дојде во нашиот манастир. Имаш право на 2 збора. Дали сакаш да кажеш нешто? – Лош кревет! – Во ред, сине! Оди во мир! –