притисни ентер »

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019
Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019, соопшти галеријата „Остен“. Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019, соопшти галеријата „Остен“. Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

„Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019", соопшти галеријата „Остен". „Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019", соопшти галеријата „Остен". Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

„Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019″, соопшти галеријата „Остен”. Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019, соопшти галеријата „Остен“. Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019, соопшти галеријата „Остен“.  Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019, соопшти галеријата „Остен“. Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ

Остен ги додели наградите за оваа година: Гран-при за Мојмир Михатов

Остен ги додели наградите за оваа година: Гран-при за Мојмир Михатов

Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019, соопшти галеријата „Остен“.  Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ

Наградени карикатуристи на 51-та СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2019

Наградени карикатуристи на 51-та СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2019

Share Tweet Share Share Email Comments На 51-то издание на СВЕТСКАТА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2019 се пријавија: 231 карикатуристи од 58 земји со 635 карикатури! За процесот на селекција беа задолжени селекторот – Мице ЈАНКУЛОВСКИ, Н. Македонија и интернационалното жири во состав: Дарко ДРЉЕВИЌ, Црна Гора Норберт ИПЕРЗИЛ, Белгија Саед САДЕГИ,

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Награди на „Остен“ од 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019

Карикатуристот Мојмир Михатов од Хрватска ја доби Гран-при наградата на 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019, соопшти галеријата „Остен“.  Првата награда му е доделена на Шахрох Хејдари од Франција, а втората на Лук Дешимакер од Белгија. Доделени се пет трети награди – Хуле Ханушиќ од Австрија, Константин Казанчев од Украина, Милета Милорадовиќ