притисни ентер »

Иднината на индивидуалниот градски превоз - мало, електрично и без возач
Иднината на индивидуалниот градски превоз - мало, електрично и без возач

Иднината на индивидуалниот градски превоз - мало, електрично и без возач

Најновиот и најмал член на семејството Renault EZ автономни возила е концептот EZ-Pod, кој на паркинг зазема површина од само 3 квадратни метри. EZ-Pod е замислен како мало, урбано електрично возило со индивидуален превоз на кратки релации - како додадок за другите видови на јавен-индивидуален градски превоз. Базирано е на механичката основа на електричниот

Минијатурниот автономен автомобил Renault EZ-POD ќе ги направи луѓето уште помрзеливи

Минијатурниот автономен автомобил Renault EZ-POD ќе ги направи луѓето уште помрзеливи

Renault минатата година претстави три концепт автомобили за најмрзеливите граѓани – EZ-GO, EZ-PRO и EZ-ULTIMO – и без оглед на тоа колку се звучни имињата на тие модели, нема наскоро да се најдат во производство. Но, последниот обид на оваа автомобилска компанија да направи иновативен концепт автомобил на четири тркала изгледа е најблиску до реализација

Дали е ова иднината на индивидуалниот градски превоз / ВИДЕО

Дали е ова иднината на индивидуалниот градски превоз / ВИДЕО

EZ-Pod е замислен како мало, урбано електрично возило за индивидуален транспорт на кратки дестинации – како дополнение на други форми на јавен / индивидуален урбан транспорт. Засновано е на механичката основа на електричниот Renault Twizy, па и зафаќа површина од само 3 метри квадратни, што е важно кога станува збор за возење и паркирање во тесните

Иднината на индивидуалниот градски превоз – мало, електрично возило без возач

Иднината на индивидуалниот градски превоз – мало, електрично возило без возач

„EZ-Pod“ е замислен како мало, урбано електрично возило за индивидуален превоз на кратки релации – како дополнување на видовите на јавен/индивидуален превоз. Базирано е на механичка основа на електричниот модел Renault Twizy, па автомобилот зазема само 3 квадратни метри, што е значајно кога станува збор за возењето и паркирањето во тесни улички на

Renault EZ-Pod: Кога одењето пеш ќе излезе од мода

Renault EZ-Pod: Кога одењето пеш ќе излезе од мода

Renault разви автопилотирано микро-возило на база на Twizy. Освен за куси релации низ град, Renault EZ-Pod ќе се користи и во големи хотелски комплекси, на аеродроми, во фабрики. Renault п овторно се јавува во пионерска улога, со микро-возилото EZ-Pod, коешто е наменето за превоз на лица и патници на куси растојанија. Возилото е прикажано на саемот