притисни ентер »

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами
Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

Ѓоковиќ нема дозвола за влез во САД бидејќи не е вакциниран против коронавирусот. Српскиот тенисер во февруари поднесе барање до американските власти за посебна дозвола за да може да настапи на турнирите во Индијан Велс, кој е во тек, и во Мајами, на кои нема настапувано од 2019 година. „Јасно е дека нашиот турнир е еден од најдобрите во светот и затоа

Организаторот на турнирот во Мајами се обиде да ја објасни ситуацијата со Новак Ѓоковиќ

Организаторот на турнирот во Мајами се обиде да ја објасни ситуацијата со Новак Ѓоковиќ

Новак Ѓоковиќ и официјално се откажа од Мастерсот во Мајами, пред се поради тоа што не му дозволуваат влез во Америка поради ковид19 протоколите кои се уште владеат во таа земја. Ѓоковиќ има шест титули од Мајами, а сега се повлече од жрепката, затоа што очигледно дека властите во Америка нема да ги менуваат правилата посебно само за еден тенисер.

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами Директорот на големиот АТП турнир од серијата „мастерс 1000“ во Мајами, кој почнува в среда, Џејмс Блејк, потврди дека најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ нема да може да настапи. Ѓоковиќ нема дозвола за влез во САД бидејќи не е вакциниран против коронавирусот. Српскиот тенисер во февруари поднесе

И од Индијана го ,,избришаа” Ѓоковиќ

И од Индијана го ,,избришаа” Ѓоковиќ

Новак Ѓоковиќ и официјално се откажа од Мастерсот во Мајами, пред се поради тоа што не му дозволуваат влез во Америка поради ковид19 протоколите кои се уште владеат во таа земја. Ѓоковиќ има шест титули од Мајами, а сега се повлече од жрепката, затоа што очигледно дека властите во Америка нема да ги менуваат правилата посебно само за еден тенисер.

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

реклама Директорот на големиот АТП турнир од серијата „мастерс 1000“ во Мајами, кој почнува в среда, Џејмс Блејк, потврди дека најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ нема да може да настапи. Ѓоковиќ нема дозвола за влез во САД бидејќи не е вакциниран против коронавирусот. Српскиот тенисер во февруари поднесе барање до американските власти за посебна

НЕ ПОМОГНАЛЕ НИ ПРЕГОВОРИТЕ СО АМЕРИКАНСКАТА ВЛАДА Ѓоковиќ нема да игра на турнирот во Мајами

НЕ ПОМОГНАЛЕ НИ ПРЕГОВОРИТЕ СО АМЕРИКАНСКАТА ВЛАДА Ѓоковиќ нема да игра на турнирот во Мајами

Директорот на големиот АТП турнир од серијата „мастерс 1000“ во Мајами, кој почнува в среда, Џејмс Блејк, потврди дека најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ нема да може да настапи. Ѓоковиќ нема дозвола за влез во САД бидејќи не е вакциниран против коронавирусот. Српскиот тенисер во февруари поднесе барање до американските власти за посебна дозвола

Ѓоковиќ нема да може да настапи и во Мајами

Ѓоковиќ нема да може да настапи и во Мајами

Директорот на големиот АТП турнир од серијата „мастерс 1000“ во Мајами, кој почнува в среда, Џејмс Блејк, потврди дека најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ нема да може да настапи. Ѓоковиќ нема дозвола за влез во САД бидејќи не е вакциниран против коронавирусот. Српскиот тенисер во февруари поднесе барање до американските власти за посебна дозвола

Нема попуст за Ѓоковиќ, нема да игра ни во Мајами

Нема попуст за Ѓоковиќ, нема да игра ни во Мајами

Новак Ѓоковиќ нема да игра на мастерс турнирот во Мајами следната недела. На светскиот рекет бро 1 му е забранет влезот во САД поради тоа што одби да се вакцинира против корона, но поднесе барање за изземање. Гувернерот на Флорида Рон Десантис го повика американскиот претседател Џо Бајден да го пушти Ѓоковиќ, како и двајцата сенатори – Марко Рубио

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

Ѓоковиќ нема да може да настапи ниту во Мајами

– Директорот на големиот АТП турнир од серијата „мастерс 1000“ во Мајами, кој почнува в среда, Џејмс Блејк, потврди дека најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ нема да може да настапи. Ѓоковиќ нема дозвола за влез во САД бидејќи не е вакциниран против коронавирусот. Српскиот тенисер во февруари поднесе барање до американските власти за посебна дозвола