притисни ентер »

Научниците развија наноботи кои што можат да лечат карцином – брзо и ефикасно
Научниците развија наноботи кои што можат да лечат карцином – брзо и ефикасно

Научниците развија наноботи кои што можат да лечат карцином – брзо и ефикасно

Наноботите би можеле да ги идентификуваат заболените станици, да дојдат до нив и едноставно да го пуштат лекот таму каде што треба да биде, со што лечењето би било пократко и поефикасно. Научниците со години го бараат лекот против карцином. Но, во поголемиот дел од случаите, лечењето на карциномот бара комбинација од зрачење и хемотерапија која што

Научници развиле наноботи кои што можат да лечат карцином

Научници развиле наноботи кои што можат да лечат карцином

Наноботите би можеле да ги идентификуваат заболените станици, да дојдат до нив и едноставно да го пуштат лекот таму каде што треба да биде, со што лечењето би било пократко и поефикасно. Научниците со години го бараат лекот против карцином. Но, во поголемиот дел од случаите, лечењето на карциномот бара комбинација од зрачење и хемотерапија која што