притисни ентер »

Продавач нуди бесплатна храна за купувачите кои ќе решат едноставна математичка задача
Продавач нуди бесплатна храна за купувачите кои ќе решат едноставна математичка задача

Продавач нуди бесплатна храна за купувачите кои ќе решат едноставна математичка задача

Ако решите едноставна математичка задача, имате пет секунди да грабнете нешто од полиците во продавницата и да го добиете бесплатно. Ова се правилата на играта која со своите муштерии ја игра сопственикот на продавницата „Lucky Candy“ во Бронкс, Њујорк. Секако, станува збор за едноставни математички прашања како на пример: Колку е 5Х5? Има ли шанси