притисни ентер »

Пораст на трошоците на живот
Пораст на трошоците на живот

Пораст на трошоците на живот

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот месец е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук

ПОСКАПО ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК, ПОЕВТИНО МЕСО: Поскапе животот во Македонија

ПОСКАПО ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК, ПОЕВТИНО МЕСО: Поскапе животот во Македонија

Поскапе животот во Македонија. Дел од намирниците се поевтини, но голем дел се поскапи во однос на претходно. Зголемени се трошоците за животот и цените на мало, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари лани имаат пораст од 0,6 проценти

Растат трошоците за живот според  Државниот завод за статистика

Растат трошоците за живот според Државниот завод за статистика

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот и индексот на цените на мало во јануари 2020 година, во однос на претходниот месец, изнесуваат 100.1. Пораст на индексите на трошоците на животот во јануари 2020 година, во споредба со претходниот месец, е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук освен компирот

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот месец е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук

Трошоците на живот пораснаа за 0,6 отсто

Трошоците на живот пораснаа за 0,6 отсто

Намалување на трошоците на животот, пак, е забележано кај месото за 0,8 отсто, виното за 0,3 и жестоките пијалаци за 0,2 отсто. Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот месец е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук освен компирот и другите коренести плодови за 1,7 отсто, свежото и разладеното овошје за 1,0, прехранбените производи, неспоменати на друго место за 0,6, млекото, сирењето и урдата

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот месец е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук

Статистика: За една година трошоците на живот зголемени за 0,6 отсто

Статистика: За една година трошоците на живот зголемени за 0,6 отсто

Како да ги преполовите месечните трошоци за храна? Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Зголемени трошоците на животот и цените на мало

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот месец е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени

Трошоците на животот и цените на мало во јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто во однос на претходниот месец, а во споредба со јануари 2019 година бележат пораст од 0,6 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, пораст на трошоците на животот во јануари во споредба со претходниот месец е забележан кај свежиот и разладениот зеленчук